Tunceli’de operasyon… HDP’li başkan adayı gözaltına alındı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 9:51 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:19 pm

Tunceli’de PKK/KCK’ya yönelik operasyonda aralarında HDP’li belediye başkan adayı Nurşat Yeşil’in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Mardin ve Van başta olmak üzere 29 ilde yapılan operasyonlarda 418 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın 29 ilde, eş zamanlı olarak mPKK’ya yönelik bu sabah düzenlediği operasyon kapsamında Tunceli’de 7 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslerde düzenlediği operasyonda aralarında 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin Tunceli Belediye Başkan adayı Nurşat Yeşil ile Demokratik Alevi Derneği üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusu sürüyor.

‘Operasyonlar devam ediliyor’ denilmişti

Diyarbakır, Mardin ve Van başta olmak üzere 29 ilde yapılan operasyonlarda 418 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ”Diyarbakır, Mardin ve Van illeri başta olmak üzere toplam 29 ilde PKK/KCK terör örgütü üyesi 418 şüphelinin gözaltına alındığı ve operasyonların devam ediliyor” denilmişti.