Hemşireye 500 kez “Ben salağım” yazdıran başhekime soruşturma!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 10:32 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 10:36 pm

Kumluca Devlet Hastanesi’nde bir hemşireye uyguladığı onur kırıcı ceza ile gündem olan Başhekim Ayşegül Alkan hakkında soruşturma başlatıldı.

Antalya’da bulunan Kumluca Devlet Hastanesi’nde Başhekim Ayşegül Alkan’ın, görev yerinde bulunmayan bir hemşireye, 500 kez “Ben salağım servisimden başka bir servise gittim” yazdırmasına ilişkin tepkiler devam ederken Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nden de bir karar geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada gündem olan ve oldukça tepki çeken olayın ardından Alkan hakkında soruşturma başlattı.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, söz konusu olayın doğru olduğunu, başhekim tarafından gerçekleştirilen bu davranışın meslek onuruna aykırı olduğunu kaydetti. Onur kırıcı cezaya maruz kalan hemşirenin hukuki yollara başvuracağını söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

“Sağlık personelinin görev ve yetkileri yasalar çerçevesinde belirlenir. Eğer bunun dışında bir davranış varsa hukuk kurulları uygulanır. Ama insana öz saygısını kaybettirecek ve onu zorlayacak bu tür uygulamaları akıl almaz olarak değerlendiriyoruz. Başhekimin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Biz her türlü hukuki yardımda bulunacağımızı, yanında olacağımızı kendisine ilettik. Hemşire arkadaşımız olayın şokuyla çok kötü hissediyor kendini, çok ciddi bir baskı altında kalmış. Bir insana 500 kere böyle bir şey yazdırmak inanılmaz ve kabul edilemez.”

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi’nin de olaya ilişkin tepkisi gecikmedi. Sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Şube Başkanı Şükran İçöz, şunları söyledi:

“Yasaları sağlık emekçilerine karşı baskı unsuru olarak kullanmak ve onları sürekli baskı altında tutmak kabul edilemez. Sağlık emekçileri ağır çalışma koşullarında çalışırken aynı zamanda hastane yönetimlerinin uyguladığı mobbing ile de yüz yüze kalmaktadır. Artan iş yükü, sürekli değişen uygulamalar haksız ve usulsüz denetimler, her gün karşılaşılan sözel, fiziksel ve psikolojik şiddet ile sağlık emekçilerinin motivasyonu bozmaktadır. Kumluca Devlet Hastanesi’nde yaşanan, yıllarca iş yerlerimizde uygulanan mobbinglerin bir başka versiyonudur. Sağlık emekçilerinin onurunu hiçe sayanlar hakkında gereken neyse derhal yapılmalıdır.”

Devlet hastanesinde skandal: Başhekimden hemşireye ‘ben salağım’ cezası