250 milyon dolarlık vurgun! 110 bin kişiyi değeri taş vaadiyle dolandırdılar

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 7:33 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 7:33 pm

İstanbul’da Kadıköy merkezli bir mücevher firması, değerli olduğunu iddia ettiği taşları Türkiye genelinde satışa çıkarttı. Firma, taşları sattığı 110 bin kişiyi yaklaşık 250 milyon dolar dolandırarak kayıplara karıştı.

İstanbul Kadıköy’de bir mücevher firması, oluşturduğu sistem ile yatırımcılara değerli olduğu iddia edilen taşlar satarak bu taşları alan yatırımcılara bir süreliğine haftalık ve yıllık getiri sağladı.

Sisteme dahil olan vatandaşlar ise durumu yakınlarına da bildirerek sisteme daha fazla kişiyi dahil etti. Şirket, bu sayede merkezi İstanbul olmak üzere, Yalova, İzmit, Antalya ve Trabzon’da da şube açtı. İddiaya göre şirket, Türkiye genelinde yaklaşık 110 bin kişiyi 250 milyon Dolar dolandırarak kayıplara karıştı. Mağdur olan bir grup ise şirketin Kadıköy Bağdat Caddesi’nde bulunan işletmesinin önüne gelerek eylem yaptı.

Diyarbakır’da 28 milyon TL’lik kuyumcu vurgunu!

 

“2 KİŞİ TUTUKLU”

İsmini vermek istemeyen mağdur, “Kuyumculuk firması ürün karşılığında para yatırıyorsunuz, yatırdığınız para karşılığında da sizlere haftalık olarak yüzde 8, yüzde 10 geri dönüş yapıyorlar. Ama yaklaşık bir buçuk aydır kimse parasını alamıyor. Şirket tarafından hep oyalama taktikleri ile oyalıyorlar. Bizim 10 milyonun üzerinde bir kayımız var. Biz paramızı alamadığımızdan dolayı yasal süreçleri başlattık, haciz işlemlerini yaptırdık. 2 kişi de bu konuyla alakalı tutuklu. Firma aslen Ukraynalı olduğu için asıl yöneticiler yurt dışına kaçtılar. 110 bin civarı mağdur var, yaklaşık 250 milyon dolarlık da bir vurgun yapılmış” dedi.

“DAHİL ETTİĞİNİZ KİŞİ NE KADAR ALIVERİŞ YAPARSA SİZİN HANENİZE YAZILIYOR”

Bir başka mağdur ise, “Beni buraya davet eden bir yakınım. Bir pazar günü Bağdat Caddesinde bir kahve içelim dedi. Eşimle birlikte geldik, aşağıda eğitim vardı eğitime katıldık ve sistemi anlattılar. İlk geldiğimde eğitimin ortalarına geldiğim için çok anlayamadım. Eğitimin sonlarına doğru eşime kalk gidelim fiyatlar çok uçuk dedim. Karar verdik daha sonrasında tekrar geldik. 4 defa geldim 5. defa anlamaya çalıştım. Sonuç olarak, siz dahil oldunuz, birilerini dahil edeceksiniz, ilk satırda ya da ikinci satırda ikinci kişi ne kadar alışveriş yaparsa o sizin hesabınıza yazılıyor. Yani uçuk rakamların toplamı alttaki kişilerin alışverişine bağlı” şeklinde konuştu.