25 partiyi terörist ilan eden Mustafa Destici’ye zor soru: Bunlar da mı sahte?

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 3:45 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 4:30 pm

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici‘nin aralarında Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin de bulunduğu 25 muhalif partiyi terörist olarak nitelendirdi. Destici’nin gerçek  olan ama sahte dediği paylaşımın ardından sosyal medyada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e yaptığı övgüler yeniden gündem oldu.

Irak’ın kuzeyinden 20 günde gelen 21 şehit haberi Türkiye’yi yasa boğarken, Cumhur İttifakı ortağı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den skandal bir paylaşım geldi.

Destici gerçek paylaşıma ‘sahte’ dedi! İttifak ortağı AKP’ye gönderme yaptı

Destici sosyal medyadan yaptığı paylaşımda aralarında Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin de bulunduğu 25 siyasi partinin logosunu paylaşarak hedef gösterdi. Destici siyasi partilerin logolarını “Terörün, başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir” ifadeleriyle paylaştı.

Mustafa Destici hilafet bayrağı açtı

DESTİCİ’DEN FETÖ ÖVGÜLERİ

Destici’nin paylaşımı sosyal medyada büyük tepki alırken Cumhur İttifakı’na katılmadan önce yaptığı FETÖ övgüleri hatırlatıldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Destici’nin bir toplantıda, “Net olarak şunu da söyleyeyim tabi ki ben Hizmet hareketini bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunu daha önce de söyledim hele ki silahlı terör örgütü. O zaman ortada silahların olması lazım, örgüt üyelerinin olması lazım, militanların olması lazım” dediği açıkça duyuluyor.

Destici’nin bir başka videoda ise, “Fethullah Gülen hoca efendinin Amerika Birleşik Devletleri’nden örgüt başı gibi ya da terör suçlusu gibi iade edilmesini ben gerçekten adil de bulmuyorum ahlaki de bulmuyorum” dediği duyuluyor.

ATTIĞI TWEETİN SAHTE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreci döneminde attığı, “Analar, babalar ağlamasın diye özerkliği kabul edebiliriz” diye attığı tweetin sahte olduğunu iddia etmişti.

HİLAFET BAYRAĞI AÇMIŞTI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşünün ardından elinde hilafet bayrağı olan bir kişiye yumruk atılmasıyla ilgili basın açıklaması yapmıştı. Açıklama sırasında hilafet bayrağı açarak, “Biz ne ay yıldızlı al bayrağımızdan vazgeçeriz, ne de tevhid bayrağımızdan geçeriz” demişti.

Cumhur İttifakı ortağı BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aralarında Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin de bulunduğu 25 muhalif partiyi terörist olarak nitelendirdi. Destici'nin paylaşımın ardından sosyal medyada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e yaptığı övgüler yeniden gündem oldu.

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici’nin aralarında Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin de bulunduğu 25 muhalif partiyi terörist olarak nitelendirdi. Destici’nin paylaşımın ardından sosyal medyada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e yaptığı övgüler yeniden gündem oldu.

Kaynak: TELE1