25 milyon sterlinlik mücevher soygunu çıplak fotoğraf ile çözüldü

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 7:19 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 7:26 pm

İş insanı Bernie Ecclestone’un kızı Tamara Ecclestone’un 2019’da 25 milyon sterlin değerlerinde mücevherleri çalındı. Soygunun hırsızlardan birinin çıplak fotoğrafını otel görevlisine atmasıyla çözüldüğü ortaya çıktı.

İngiltere merkezli BBC kanalında yayımlanan yeni bir belgesel ise bu soygunla ilgili şoke eden detayları ortaya çıkardı.
Eski Formula 1 patronu Bernie Ecclestone’un kızı olan kızı olan ve aynı zamanda TV yıldızı olarak da tanınan sosyetik isim Tamara Ecclestone, 2019’da soyguna uğradı. Tamara Ecclestone, eşi ve kızıyla yurt dışı seyahatindeyken evlerine giren hırsızlar, 25 milyon sterlin değerindeki mücevheri alıp  kaçtı.

OTEL GÖREVLİSİNE YOLLADIĞI FOTOĞRAF YAKALATTI

BBC 3 için hazırlanan “Who Stole Tamara Ecclestone’s Diamonds?” (Tamara Ecclestone’un Elmaslarını Kim Çaldı?) adlı belgesel, benzerine ancak filmlerde rastlanacak öykünün detayları yer aldı. 2019’da dört kişilik hırsız çetesi, en ince ayrıntısına kadar planladıkları soygunu küçük bir hata ile ele verdi. Hırsızlardan Jugoslav Jovanoviç, çalıntı malları aralarında paylaştıkları oteldeki bir görevliye cinsel organının fotoğrafını gönderdi.

Tamara Ecclestone

O günden beri hırsızların peşinde olan ve olayı fark eden dedektifler hemen oteldeki çalışanlarla iletişime geçti. Onlara tesiste kalan müşteriler arasında dikkatlerini çeken birileri olup olmadığını sordu.

GÖREVLİ POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Sözcü’nün aktardığına göre; polisin bu hamlesinin ardından ise hırsızlar yakalandı. Otel personelinden bir kadın müşterilerden birinin kendisine çıplak fotoğraf gönderdiğini kabul ederken telefon numarasını polis ile paylaştı.

Telefon numarasından yola çıkan dedektifler Jugoslav Jovanovic’in kimliğine ardından da pasaportuna ulaştı. Polis için sonrası ise çorap söküğü gibi geldi.. Bu sayede, Jovanovic’in çete arkadaşları Alessandro Maltese ve Alessandro Donati yakalandı. Soyguna karıştığı düşünülen diğer şüpheli Daniel Vukovic’in ise Sırbistan’da olduğu düşünülüyor.

Çıplak fotoğraf sayesinde yakalanan üç zanlının, 28 yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Havalimanı’nda 14 milyon dolarlık film gibi soygun