“Mesleği bırakırım” tartışması sürüyor; “3 gün bekledi, özür dileyeceğine konuyu saptırmaya çalıştı”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 3:34 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 3:45 pm

Araştırmacı Adil Gür ile Kemal Öztürk arasındaki “KKTC’de Ersin Tatar kazanırsa mesleği bırakırım” tartışması sürüyor. Öztürk, konuyla ilgili kaleme aldığı yeni yazısında Gür için, “Sözünün arkasında duracağına, yaptığı hatadan dolayı kamuoyundan özür dileyeceğine, beni suçlayarak konuyu saptırmaya çalıştı” ifadesini kullandı.

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, anket şirketi sahibi Adil Gür’ün “KKTC’de Ersin Tatar kazanırsa mesleği bırakırım” dediğini iddia etmiş, Gür ise Öztürk yalanlamıştı. Öztürk, konuyla ilgili yeni bir yazı kaleme aldı.

Öztürk yazısında, “Yüzde 60’a 40 Tatar kaybeder” iddiasında bulunduğunu tekrarlayan Öztürk, Gür’ün yalanlamak için üç gün beklediğine dikkat çekti. Öztürk, Çünkü bu diyaloğun gerçek olduğunu kendisi de biliyor ondan. Eğer bana, ‘bu yazıyı kaldır, yanlış anladın, öyle demek istemedim’ diye bir tek cümle söyleseydi bunu yapardım ve özür dilerdim. Ama seçim sonuçları açıklanana kadar bekledi. Eğer tahmini tutsaydı, benim yazım onun kendine ne kadar güvendiğini gösteren en önemli delil olacaktı. Ama olmadı” ifadesini kullandı.

Adil Gür ‘mesleği bırakırım’ sözünü böyle yalanladı

“ÜÇ GÜN BOYUNCA İTİRAZ ETMEDİ”

Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

“14 Ekim’deki programda Adil Gür canlı yayında Kıbrıs seçimleri nedeniyle yaptığı açıklamalar çok büyük iddiaları içeriyordu. Ve kendisine o kadar güveniyordu ki, oran bile verdi: ‘% 60-40 Ersin Tatar kaybedecek’.

Program sonrasında koridorda yürürken bu büyük iddiayı konuşmaya devam ettik. Zor durumda kalabilirsiniz sözüm üzerine, Adil Gür yüksek sesle “Ya üstat, Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım.” Bu büyük özgüvenli açıklamayı tekrarlamasını tebessüm içinde dinledim. Etrafta başkaları da vardı. Konuştuklarımızı duydular mı bilmiyorum?

Şimdi canlı yayında bu kadar iddialı konuşan, % 60-40 oran açıklayan, kendisini ‘tutmazsa zor durumda kalırsınız’ diye uyarmama rağmen büyük bir özgüvenle iddiasını sürdüren birine o an, ‘bunu yazabilir miyim?’ desem inanın ‘yaz’ diyecekti. O denli özgüven patlaması yaşıyordu. Ama ben bu kadar kendinden emin birinin, bunu yazmama itiraz edeceğini düşünmedim. Zaten üç gün boyunca o da itiraz etmedi.”

‘Mesleği bırakırım’ diyen anketçi Adil Gür, KKTC seçiminde fena çuvalladı

“ÖZÜR DİLEYECEĞİNE BENİ SUÇLADI”

“Şimdi şunu soruyorum. Benim yazmam mı, yoksa canlı yayında açıkladığı %60-40 tahminin büyük yanılgıya düşmesi mi daha vahim? Bu arada Adil Gür neden açıklamasında %60-40 oranındaki büyük yanılgısıyla ilgili tek kelime etmiyor?

Tek kelimesi bile yalan olmayan yazımı savunacağım. Ama Adil Gür çok ayıp etti. Sözünün arkasında duracağına, yaptığı hatadan dolayı kamuoyundan özür dileyeceğine, beni suçlayarak konuyu saptırmaya çalıştı. Çok ayıp, çok.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN