Buğra Kavuncu’dan Ümit Özdağ’a: Bedelini ağır ödeyecek

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 10:57 am - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 2:45 pm

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisindeki ‘FETÖ’ tartışmalarıyla ilgili, “Bugün İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak” açıklamasını yaptı. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise, Özdağ’ın ‘itibar suikastı’ yaptığını söyleyerek, “Bedelini en ağır şekilde ödeyecek” dedi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın CNN Türk canlı yayınında kendi partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki sarf ettiği sözlerle başlayan tartışma sürüyor. Halk TV’nin sorularını yanıtlayan Buğra Kavuncu, sonuna kadar hakkını arayacağını ve istifa etmeyeceğini söyledi.

KAVUNCU: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Kavuncu şöyle konuştu:

“20 Eylül’de bir büyük kurultay yaptık. O büyük kurultaydan sonra bir takım tartışmalar oldu. Ben bir yorumda bulunmadım. Üst kurul delegeleri, ki ben de üst kuruldayım, kendi irademizle bir tercihte bulunduk. Sonuçtan memnun olmayanlar basın önünde dile getirdiler. Bunu doğru bulmuyorum bu parti içi bir meseledir. Ancak dün akşam, hukuk katliamı ve linç yapıldı. Buna da artık sessiz kalacak değilim. Söz konusu kanala bağlanıp gerekli açıklamaları yaptım. Yarın da hukuk önünde hakkımı arayacağım. Parti içinde de tüzüğümüzün vermiş olduğu yetki sınırları içerisinde söz konusu iftirayı yapan kişi ile alakalı ve bu anlayıştaki insanlarla alakalı partideki disiplin süreci ve ihraç sürecinin başlaması için gerekli adımları atacağım.”

“İTİBAR SUİKASTİ”

“Bu İyi Parti’nin yükseldiği dönemde yapılan bir saldırıdır. Bana yapılan saldırı bu partiye emek vermiş herkesin emeğine saygısızlıktır. Hiç kimse davadan daha büyük değildir. Bu konuda savunma yapmayı bile lüzumsuz ve gereksiz görüyorum. Allah hiç kimseyi bana bu iftiraları atanları bile bu iftiralarla baş başa bırakmasın. Türkiye bu iftiralardan çok çekti. Bunlara sessiz kala kala belki Türkiye bu hale geldi. Oturduğu yerden kurduğu iki cümle ile insanların hayatına kast edenler, itibar suikasti yapanlar bedelini en ağır şekilde ödeyecektir.”

AKŞENER: KAVUNCU, ÖZDAĞ’A İDDİALARINI İSPATLAMAK İÇİN İMKAN SUNUYOR

Akşener, TBMM’deki grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akşener, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın katıldığı televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçlamasıyla ilgili, “Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ’ın sözlerini, iddialarını ispatlamak için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor” dedi.

Akşener, “Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Ben Aytun Çıray ve Ümit Özdağ’ın grev yapmalarına saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Sayın Bülent Turan’ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman, başka bir gözle bakacağız olaya. Biz bir saldırı bekliyorduk ama…” diye konuştu.

AKP’Lİ BÜLENT TURAN’A YANIT

Akşener, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Twitter üzerinden yaptığı, “Partisine küsen Genel Başkan, milletvekilleri istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Benim arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de, bugün AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ne dediği önemli. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içeresinde de o demokrasi mücadelesini güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar kusurlar elbette oluyor. Ama büyük bir dikkatle, her şeye rağmen demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü hepimiz ben de dahil, çok otoriter sistemlerden geliyoruz. Nefes almanın patronun izninde olduğu sistemlerden geliyoruz. Dolayısıyla hür iradeleriyle partimizde, yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan tüm arkadaşlarımın hür iradeleriyle fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduğunu ve partimize zenginlik kattığına inanıyorum. Ve bu konuda da direnmeye, demokrasiyi içselleştirme konusunda direnmeye devam edeceğim.”

“PARTİMİZE BİR SALDIRI OLACAĞINI BEKLİYORDUK”

Akşener, Doğru Yol Partisi’nde (DYP), genel başkan yardımcılığı ve bakanlık görevinde bulunduğu 1997-1998 yıllarını hatırlatarak, “O dönemde 43 milletvekilinin DYP’den hangi şartlarda nasıl ayrıldığını biliyorum. Türkiye’ye nelere mal olduğunu da biliyorum. Şimdi ilginç olan Sayın Ümit Özdağ’ın, Sayın Aytun Çıray’ın, ölçü kaçsa da fikirlerine saygı duydum. Grev ve protesto eylemlerine de saygı duydum. Benim konuştuğum grup toplantısına katılmamalarına da saygı duydum. Ama Sayın Bülent Turan’ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997 ve 1998’lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan’ın yazdıklarını, attığı tweet üzerinden baktığımızda elbette başka bir gözle izleyeceğiz, bundan sonra olacakları. Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette; çünkü araştırma şirketleri de 13-15 arasında sonuçlar bulunca, kış kışlığını her zaman yapar onu biliyorduk, şimdi bakacağız” diye konuştu.

Akşener, İYİ Parti’nin HDP ile yakınlaştığı iddiasına da, “Büyük bir yalandır, bunu söyleyen yalancıdır” yanıtını verdi.

 

İYİ Parti’de FETÖ krizi

NE OLMUŞTU?

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir canlı yayında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ‘FETÖ’cü’ olduğu imasında bulunmuştu. Bunun üzerine partinin tüm ilçe teşkilatları Ümit Özdağ’ın istifasını talep etmişti.

İYİ Parti İstanbul ilçe başkanları Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmesini talep etti