Pensilvanya’da araştırma yürüten bilim insanları, bir tarafı dişi görünen ancak diğer tarafı bir erkeğin tüm özelliklerini gösteren çift cinsiyetli bir ötücü kuş keşfetti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde araştırma yürüten bilim insanları hem erkek hem de dişi tüyleri bulunan ender bir kuş keşfettiklerini duyurdu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre araştırmacılar gövdesinin bir yanında sarı, diğer yarısında pembe renkte tüyler olan ötücü kuşun eşine çok nadir rastlandığını vurguladı.

Science Alert’in haberine göre araştırma ekibi, bu al göğüslü kocabaş kuşunun muhtemelen genetik bir anomali nedeniyle çift cinsiyetli olduğunu ifade etti. Bu kuşun bir tarafının genetik olarak dişi görünürken, diğer tarafın genetik olarak bir erkeğin tüm özelliklerini gösterdiği belirtilirken, kanatlarının ve kuyruğunun arkasında da cinsiyete dair önemli farklılıklar görüldüğü, sol tarafın daha kahverengi, sağ tarafınsa daha siyah olduğu aktarıldı.

Araştırma programın başında yer alan Annie Lindsay, böyle ender bir duruma şahit olabildikleri için çok heyecanlı olduklarını belirtti.