23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Film Festivali: Sınırsız ve biletsiz

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 3:50 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 3:58 pm

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 23’ncü kez sinemaseverlerle buluştu. Bu yıl online gerçekleşen festival, 1301 film seçkisinin arasından seçilen filmleriyle seyirci karşısında.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 7 Mayıs’ta online açılışını gerçekleştirdi. Sınırsız ve biletsiz filmlerin gösterimi 14 Mayıs’a kadar sürecek. 1301 film seçkisinin arasından seçilen birçok ülkeden film, seyirci karşısına çıkıyor.

PANDEMİDE EVDE KALAN KADINLARIN EMEĞİNİ GÖRÜNÜR KILMAYI AMAÇLIYOR

“Evde Kaldık” temasıyla düzenlenen ve bu yıl pandemi döneminde evde kalan kadınların emeğini görünür kılmayı amaçlayan festival, aynı zamanda kadınlar üzerinden üretilen toplumsal öğretilerin ve dayatmaların altını çiziyor.
Kadın dayanışmasının gücünü yansıtan ve 23 yıldır birçok ilke imza atan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde, Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FiPRESCİ) üyeleri, tarihinde ilk kez online film jüriliği yapıyor.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival filmleri ve tüm etkinliklerle ilgili ayrıntılar, Uçan Süpürge Vakfının sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor. Festival programını ve film öncesi söyleşileri bu hesaplardan takip edebilirsiniz:

İnternet sitesi ucansupurge.org.tr

YouTube kanalı

Facebook hesabı

Twitter hesabı

UÇAN SÜPÜRGE KİMDİR?

Uçan Süpürge, 13 Kasım 1996’da o dönemin koşulları nedeni ile kâr amacı gütmeyeceğini taahhüt eden ve bunu karar defterine yazarken Baro Yönetim Kurulu Üyeleri’nin imzası ile belgeleyen bir şirket olarak Ankara’da hayatına başladı. Şirketin resmi kurucuları Zafer Güney ve Ayşe Ürün Güner idi. 2009’un Ocak ayında dernek kuruldu. 40 kişi, 2015 yılında çeşitli nedenlerle istifa etti. Dernek, adını ve logoyu değiştirmek isteyince isim ve logonun tescili şirkette olduğu için derneğin bu ismi kullanmaması konusunda gerekli girişimlerde bulunuldu. Uçan Süpürge Vakfı, 2017 yılında, kurumsal tarihinin devamı için yıllarca emek veren kadınların dayanışması ve kendi imkanları ile kuruldu. Vakıf kurucuları Halime Güner, Sündüz Haşar, Sevinç Ünal, Elif Topkaya Sevinç ve Ayşe Ürün Güner’dir. Bu çalışmalar bir tarihsel bütünlük içinde devam etmektedir. Uçan Süpürge; 1996 yılında, kadınların ve kadın örgütlerinin birikimlerine olan inançla bu yola başlamış, şimdi de bu inançla bütüncül tarihe sahip çıkmaktadır.

Kâr amacı gütmeyen bir şirket olan Uçan Süpürge; Yıldız Ecevit, Filiz Kardam, Halime Güner’den oluşan yönetim kurulu ile uzun yıllar yönetilmiştir. Uçan Süpürge, bugün çalışmalarına vakıf olarak devam etmektedir. Tarihsel birikim ve yılların deneyimi ile yükselmektedir.