Okul kaydı için istenenler: Tuvalet kağıdı, iki şişe kolonya…

Yayın tarihi: 9 Eylül 2020 Çarşamba 3:42 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba 3:48 pm

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların ilk aşamada anaokulu ve ilkokul birinci sınıf düzeyinde 21 Eylül’de başlayacağını duyurmuştu. Veliler sosyal medyadan karar sonrası kaygılı olduklarını dile getirirken, bazı okulların kayıt için tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve marka belirterek kolonya istediği ortaya çıktı.

Veliler, sosyal medya hesabından #okullarındurumu etiketiyle MEB’in aldığı karar sonrası kaygılarını paylaşıyor. CHP’li eski vekil Ceyhun İrgil, sosyal medya hesabından okul kayıtlarında istenen belgelerin olduğu bir fotoğraf paylaştı.

Söz konusu fotoğrafta bir okulun kayıt için velilerden, tuvalet kağıdı, Boğaziçi veya Selin markalı iki şişe kolonya ve kağıt havlu istediği görüldü.

‘TOPU VELİYE ATMAK İNSAFSIZLIK’

Bir öğretmen olan Özgür Çakmak ise, öğrencilerin yüz yüze eğitime başlayıp başlamama kararını veliye bırakmanın, “Bir sorun var ve biz bu sorunun yükümlülüğünü almıyoruz, sorumluluk sizde”anlamına geldiğini belirterek, “Okulları salgın şartlarına hazırlamak yerine topu veliye atmak insafsızlıktır” yorumunu yaptı.

‘UZMANLAR BELİRLEMELİ’

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise “Uzaktan eğitim adı altında 1. sınıf çocuğu sabah 8 den akşam 5’e kadar ekrana bakıyor” diyerek, “9 saat ders! Dersler video izleyip şarkı dinleyerek geçiyor! Neden? Okullar tam ücret alsın diye bir nesil daha heba oluyor” ifadesini kullandı

“Bu konu düzenleyici bir işlemle standarda bağlanmalı, uzmanlarca süreler belirlenmeli, uzaktan eğitime uygun olmayan ve zorunlu olmayan dersler çıkarılmalı” önerisini yapan kullanıcı, “Çocukların gözleri kanlandı, göz altları çöktü, gece uykuları düzensizleşti şimdiden” dedi.