22 yaşında hayatını kaybeden madencinin babası: Suriye’deki asker oğlumu düşünürken…

Yayın tarihi: 16 Ekim 2022 Pazar 12:15 am - Güncelleme: 16 Ekim 2022 Pazar 12:15 am


Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı maden ocağındaki faciada ölen 41 madenci arasında bulunan Rahman Özçelik'in babasının sözlerini yürek dağladı. Baba Yusuf Özçelik, basın mensuplarına facianın akıllarının ucundan bile geçmediğini dile getirdi. Özçelik, şunları dile getirdi:


"Askerdeki oğlumu düşünürken, böyle oldu.Ağabeyi Suriye'de askerde, yolda geliyor. O da çok istedi askere gitmeyi. Annesinin duasıyla kaldı burada. Annesi, 'Oğlum bize kim bakacak, ağabeyin gitti.' dedi. TTK'ye yazdırdı ismini ama isteyerek değil. Ağabeyi gibi askerliği çok sevdi, onu istiyordu devamlı. Hatta 'Oğlum askerlik borçlanmasını öde.' dedim ama o hala 'Ben askere gideceğim.' diyordu"



" />

Bartın’daki maden faciasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Rahman Özçelik’in babası Yusuf Özçelik, “Suriye’deki asker oğlumu düşünürken böyle oldu” dedi.

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağındaki faciada ölen 41 madenci arasında bulunan Rahman Özçelik’in babasının sözlerini yürek dağladı. Baba Yusuf Özçelik, basın mensuplarına facianın akıllarının ucundan bile geçmediğini dile getirdi. Özçelik, şunları dile getirdi:

“Askerdeki oğlumu düşünürken, böyle oldu.Ağabeyi Suriye’de askerde, yolda geliyor. O da çok istedi askere gitmeyi. Annesinin duasıyla kaldı burada. Annesi, ‘Oğlum bize kim bakacak, ağabeyin gitti.’ dedi. TTK’ye yazdırdı ismini ama isteyerek değil. Ağabeyi gibi askerliği çok sevdi, onu istiyordu devamlı. Hatta ‘Oğlum askerlik borçlanmasını öde.’ dedim ama o hala ‘Ben askere gideceğim.’ diyordu”

 

Erdoğan madenci yakınının sorusuna yanıt veremedi: Nasıl ihmal oldu?