21 yaşındaki gencin katili eski sevgilisinin babası çıktı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 3:04 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2022 Cumartesi 3:10 pm

Bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Batuhan Kurt’un katilinin eski sevgilisinin babası olduğu öğrenildi. Şüpheli ‘nitelikli kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

İstanbul Ümraniye’de 19 Mart 2022 tarihinde Kapalıçarşı’da bir kuyumcuda işçi olarak çalışan Batuhan Kurt, sabah işe gitmek için evden çıktığında bıçaklı saldırıya uğradı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri 21 yaşındaki genci çevredeki bir hastaneye kaldırdı. Kurt hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüphelinin cinayeti işlemeye gittiği anlar bindiği taksinin güvenlik kamerası kaydedilirken, cinayet anı ise bir başka güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayla ilgili güvenlik kameralarını da izleyen ekipler, cinayeti Batuhan Kurt’un eski kız arkadaşının babası Hasan G.’nin işlediğini tespit etti. Sultanbeyli, Sarıyer ve Ümraniye ve Sinop Türkeli ve Ayancık ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda eski sevgili Esmanur G., baba Hasan G. ile akrabaları Serkan G., Erkan G., Müge G., Erdem E. ve Zuhal G. gözaltına alındı.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheli Hasan G. tutuklanırken, kızı Esmanur G., onun annesi Zuhal G. ve Erkan G. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar: Yakma fiili eziyet çektirmeye yönelik değil!