20’den fazla köpek zehirlenerek ormanlık alana atıldı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 4:44 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 4:44 pm

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Alpagut Mahallesi’nde 20’den fazla köpek öldürülerek ormanlık alana atıldı. Hayvanseverler, zehirlendikten sonra köpeklerin toplu olarak bölgeye atıldığını söyledi.

Mustafakemalpaşa ilçesi Alpagut Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yaşayan hayvanları beslemeye gidenler ve mahalle muhtarı, sayıları 20’nin üzerinde öldürülmüş köpek ile karşılaştı. Hayvanseverlerin çektiği ölü hayvan görüntüleri sosyal medyada tepki topladı. Hayvanseverler, durumu jandarmaya bildirdiklerini söylediler ve köpeklerin zehirlendikten sonra toplu olarak bölgeye atıldıklarını öne sürdüler.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi yetkililerinin de bölgede incelemelerde bulunduğu bildirildi. Yetkiler, ölüm nedenlerini belirlemek için köpeklerden aldıkları örnekleri laboratuvara gönderdiklerini belirttiler.

“KÖPEKLER BALIKESİR’E KAYITLI OLABİLİR”

ANKA Haber Ajansı’nın ulaştığı Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner Hizmetleri’nde görevli bir veteriner hekim hayvanların kulaklarında bulunan küpeler sorgulandığında Balıkesir Belediyesi’ne kayıtlı olduklarının ortaya çıktığını bildirdi. Veteriner hekim, hayvanlar arasında 2017 yılında kısırlaştırılanların olduğunu, hayvanların Balıkesir Belediyesi tarafından bırakılmayıp başkaları tarafından da getirilmiş olabileceğini söyledi.