2023 Türkiye’sinde insan manzarası! Ucuz et için saatlerce kuyrukta beklediler

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 9:30 am - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 9:39 am

Et fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle vatandaşlar yılbaşı öncesi, ucuza bir kilogram kıyma ya da kuşbaşı almak için soğukta saatlerce bekledi.

Et fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar nedeniyle vatandaşlar yılbaşı öncesi ucuz et alabilmek için karanlıkta saatlerce kuyrukta bekledi.

SATIŞ BAŞLAYANA KADAR 250 KİŞİLİK KUYRUK OLUŞTU

Ankara’daki tarihi Ulus Hali’nde başlatılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçen Et ve Süt Kurumu (ESK) Ulus Satış Mağazası, ucuz et almak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar yılbaşı öncesi saat 06.00’dan itibaren karanlığa ve soğuğa aldırış etmenden mağaza önünde beklemeye başladı, satış başlayana kadar 250 kişilik kuyruk oluştu.

HER VATANDAŞIN SADECE BİRER KİLO ET YA DA KIYMA ALMA HAKKI BULUNUYOR

Ankara Ulus’taki ESK mağazasında numaratör sistemi bulunmuyor. Her gün gönüllü bir vatandaş kuyrukta bekleyenlerin isimlerini bir kağıda yazıp numara veriyor. Vatandaşlar mağaza açıldıktan sonra numaralara göre mağazaya girip alışveriş yapabiliyor. Kıymanın kilogram fiyatının 199, kuşbaşı etin kilogram fiyatının ise 229 TL’den satıldığı mağazada her vatandaşın sadece birer kilo et ya da kıyma alma hakkı bulunuyor. ESK mağazaları da zamlardan nasibini aldı. 9 ay önce mart ayında bir kilogram kıyma 56 liradan satılıyordu.

“ÇOCUKLARIM AYLARDIR ET YEMİYOR”

Et ve Süt Kurumu mağazası önünde kuyrukta bekleyen vatandaşlardan biri, Sözcü muhabirinden fotoğrafının kullanılmamasını isedi. Muhabirin bu talebin nedenini sorduğunda aldığı yanıt ise yaşanan dramı gözler önüne serdi. “Rica ediyorum benim göründüğüm fotoğrafları kullanmayın” ifadelerini kullanan vatandaş, “Buraya eşimden habersiz geldim, çocuklarım aylardır et yemiyor” cümleleri ile Türkiye’deki çoğu dar gelirlinin yaşadığı durumu özetledi.

Ucuz Meclis lokantasında kuyruk! Eski vekilin oğlu şikayetçi

 

 

 

Kaynak: TELE1