2022’de sıfır otomobil satışları diplerde

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 6:55 pm

2022 yılının Ocak döneminde sıfır otomobil satışları resmen dibi gördü. İşte detaylar!

Bildiğiniz gibi ülkemizde sıfır otomobil sahibi olmak hayli zor. Sadece satın almak değil, daha sonraki süreçte yakıtını koyup gezmek bile dert haline geldi. Bu sebepten dolayıdır ki insanlar sıfır otomobil pazarına eskisi kadar rağbet göstermiyor ya da gösteremiyor. İşte bu durum kendisini yılın ilk ayında hissettirdi. Ocak ayında sıfır otomobil satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 oranında azaldı.

 

sıfır otomobil

Olayı sadece otomobil ile sınırlı tutmak yerine binek ve hafif ticari olarak genişlettiğimiz zaman ise karşımıza yüzde 12,8’lik bir daralma çıkıyor. Gelen verilere göre 2022 Ocak ayında toplamda 29.020 adet binek araç, 38.131 adet de binek ve hafif ticari araç satıldığı görülüyor. Beklentiler ise bu düşüşün yılın geneline yayılacağı şeklinde. Artan fiyatlar tüketiciyi tedbirli olmaya doğru iterken bunun 2022 yılının sonuna kadar devam edeceği görüşü hakim.

Ocak ayının en çok satış yapan otomobil markası ise beklendiği gibi Fiat oldu. Çoğu aracını ülkemizde üreten şirket, nispeten uygun fiyatlı araçlar satıyor. Ülkemizde üretim yapmaya devam eden bir başka marka olan Renault da Ocak ayının en çok satış yapmayı başaran ikinci markası olarak dikkat çekiyor.

MediaTek, Qualcomm’u ezip geçmek istiyor!