2021’in müzayede rekorunu kırdı: 92 milyon dolar

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 7:22 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 9:46 pm

Sandro Botticelli’ye ait ‘Madalyon Tutan Genç Adam’ adlı tablo 92 milyon dolara alıcı bularak 2021’de bir müzayedede satılan en pahalı eser unvanını aldı.

Sandro Botticelli’nin 15. yüzyılda yapılan Madalyon Tutan Genç Adam (Young Man Holding a Roundel) adlı tablosu, İgiltere’nin başkenti Londra merkezli Sotheby’s Müzayede Evi tarafından çevrimiçi şekilde satışa sunuldu. Pandemi sebebiyle açık artırma rakamlarının düşük seyrettiği günlerde 80 milyon dolara satılacağını öngörülen tablo 92 milyon dolara alıcı bularak 2021’in satış rekoru kırdı.

15. yüzyılda yapılan Madalyon Tutan Genç Adam (Young Man Holding a Roundel) adlı tablonun, Botticelli gibi birçok sanatçının patronu olan Florentinalı asilzade Medici’ye ait olduğu sanılıyor.

Tablonun New York’ta emlak işleriyle milyarder olan ve geçen yıl ölen Sheldon Solow’a ait olduğu yolunda çok sayıda haber yapıldı. Forbes’a göre Solow’un toplam serveti 4.4 milyar dolar civarında.

Tablo, bir dönem dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzelerinden New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi ile Washington’daki Ulusal Sanat Galerisi’nde de sergilenmişti.