2021 LoL Dünya Şampiyonası için planlar değişti

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 4:36 pm

Riot Games, 2021 LoL Dünya Şampiyonası için planlarını değiştirdi .Etkinliğin art arda ikinci yıl Çin’de gerçekleşmesi gerekiyordu, ancak COVID-19 Delta varyantının hızla yayılmasının yol açtığı seyahat komplikasyonları yüzünden Avrupa’ya taşınıyor.

Riot’un küresel e-spor başkanı John Needham bir videoda, “Elemeleri geçen takımların ve en iyi oyuncularının bu yıl Worlds’e katılabileceğini garanti etmenin son derece zor olduğu bir noktaya geldik” dedi. “Tüm olası seçenekleri değerlendirdikten sonra, Worlds’ü Avrupa’ya taşımanın çoğu takım ve en iyi oyuncularının rekabet etmesi için en iyi fırsatı sağladığı sonucuna vardık.” sözlerini ekledi.

LoL Dünya Şampiyonası

League of Legends Dünya Şampiyonası 2021’in Çin genelinde beş şehirde gerçekleşmesi gerekiyordu. Ancak koronavirüsün delta varyantının Çin’de yaşadığı patlama sebebiyle maçlar Avrupa’ya taşındı. Riot, bu yıl e-spordaki en büyük etkinliklerden biri olan Dünya şampiyonasının Avrupa’da tam olarak nereye getireceğini açıklamadı. Bununla birlikte Needham, en fazla sayıda takımın ve kilit oyuncularının erişilebilirliğinin en kritik faktör olacağını belirtti.

Riot, önümüzdeki günlerde ve haftalarda Worlds 2021 hakkında daha fazla ayrıntı açıklayacak. Bu ayın başlarında Riot, e-sporun Kuzey Amerika ligi olan League of Legends Şampiyonası Serisinin (LCS) son maçlarını New Jersey arenasından Los Angeles’taki LCS Arena’ya taşıdı. Bunun sebebi de yine delta varyantta yaşanan patlamalardı.

Avrupa’da en çok satan 10 elektrikli otomobil!