2021 en hızlı geçen yıl oldu

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 3:51 pm

Zamanla ilgili uzmanlık sitesi Time And Date, 2021 yılının ortalamadan yaklaşık 65 milisaniye daha kısa olduğunu, dolayısıyla kayıtlara geçen en kısa yıl olduğunu duyurdu.

Newsweek dergisine konuşan TimeAndDate şirketinin bilim iletişimcisi Graham Jones, “geçen yılın ortalamadan yaklaşık 65 milisaniye daha kısa olduğunu, dolayısıyla kayıtlara geçen en kısa yıl olduğunu” söyledi.

Jones, “Yıl boyunca bir günün uzunluğuna bakarsanız, inişler ve çıkışlar görebilirsiniz. Bunu etkileyen en önemli şeylerden biri de Ay’ın yörüngesi ve Ay’ın Dünya’dan uzaklığıdır” dedi.

“GELECEK YIL DAHA KISA OLABİLİR”

Jones, “Geçen yıl ilginç olan, Dünya’nın yıl içinde bir tür hız patlaması yaptığını görmemizdi. Hızın ivmesi yavaşladı, ancak yine de Dünya geçen yılki hızının üzerine çıktı, yani bu yıl daha hızlı geliyor. Şimdiki halde, kesin olarak söylemek zor olsa da gelecek yılın biraz daha kısa olacağını düşünüyoruz” dedi.

Newsweek’e konuşan atom saati uzmanı ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nin fizik profesörü Kurt Gibble ise şu bilgileri paylaştı:
“Atomik zaman 1967’de uluslararası olarak kabul edildiğinde, atom saatleri bir güneş yılından 100 kat daha istikrarlıydı. Son 30 yılda, atomik saatler bir milyon kat daha fazla gelişti. Günümüzün atom saatleri, temel fizik anlayışımızı tam olarak test edebilir, güvenli finansal işlemler sağlayabilir ve araçlarımızı neredeyse her adrese yönlendirebilen Küresel Konumlandırma Sistemi GPS kullanan haritalama sistemleri için gerekli zamanlamayı saniyenin milyarda birine kadar hassas şekilde kolayca sağlayabilir.”

‘Maske Kimsin Sen?’ programı izleyenleri ikiye böldü! Yandaş A Haber’den ‘satanizm’ suçlaması