2020 Temmuz Ayı Ehliyet Sınav Soruları

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 12:40 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2020 Pazar 5:42 am

Temmuz ayı itibariyle ehliyet sınavına girecek olan bireyler, çalışma soruları ile sınava hazırlık yapmaktadır.

2018 yılında MTSK Yönetmeliğine göre köklü değişimlere uğrayan sürücü belgeleri, yetkili kurumlar tarafından bireylere verilmektedir. Motorlu veya motorsuz kara yolu taşıtlarının bireylerce kullanılmasına olanak sağlayan ve kimlik olarak da işlev gören sürücü belgeleri, belli başlı şartları tamamlamanız sonrasında verilmektedir.

Gerekli Şartlar;

  • Sürücü belgesi yaş şartı
  • Sürücü belgesi için gerekli olan sağlık raporu
  • Sürücü kursu eğitimi
  • Tecrübe süresi olarak karşınıza çıkmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Ağustos’ta yaptığı bir duyuru ile sürücü belgesi sınavlarınızın elektronik ortamda gerçekleştirileceğini duyurdu. Tüm illerde geçiş yapılan bu sistem sonrasında sürücü belgesi almak isteyen herkes e-sınav hakkında bilgi edinmek için araştırmalara başladı. Eski sistemdeki gibi yılda 4 kez yapılan sınavın yerine aylarca beklemeden gerçekleştirilen bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Artık kursa kayıtlı olduğunuz ilçenin dışında da giriş sağlayabildiğiniz bu sınava başvurabilmek için kursunuzu tamamlamış ve sınav ücretinizi yatırmış olmanız gerekiyor. Bu yazımızda elektronik sınav hakkında merak ettiğiniz bilgelere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Elektronik sınava toplamda 4 kez girme hakkınız bulunmaktadır. En erken 16 yaşında olmanız durumunda başvurabileceğiniz e-sınav sisteminde, toplamda 50 adet soru bulunmaktadır. Bu sorular; motor 9, trafik adabı 6, trafik 23 ve ilk yardım 12 soru olarak karşınıza çıkmaktadır. E-sınav tarafından belirlenen sınav süresi ise 45 dakikadır. Sınavın başarılı sayılabilmesi için 50 soru içerisinden en az 35 soru yani 70 puan almanız gerekiyor. Elektronik ehliyet sınav soruları arasında geçmiş yılları araştırarak başarı oranınızı yükseltebilir ve çıkabilecek sorular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Dünya’da etkisini gösteren Pandemi süreci sonrasında pek çok sınav belirsiz olarak ertelenmiştir. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre sürücü kurslarının 1 Haziran tarihinde açılacağı duyuruldu. Pandemi süresi boyunca sürücü belgesi almayı bekleyen birçok kişi şimdiden ehliyet sınavının ne zaman yapılacağı hakkında araştırma yapmaya başladı. MEB tarafından belirlenen elektronik sınava giriş yapabilmek için:

  • Teorik eğitimi tamamlamalı
  • E-sınav ücretini yatırmalı
  • E-sınav randevusu almalı
  • Son sınavdan en az 15, en fazla 45 gün içerisinde başvurulmalı
  • Sınav hakkınızın dolması durumunda MTSK müdürlüğüne yeniden kayıt yaptırılmalı

Renkli ve fotoğraflı olması gereken elektronik sınav giriş belgesi üzerinde, kursiyerlerin sınava gireceği salon ve kimlik bilgileri yer almaktadır. Belirlenen tarih ve saatlerde yapılan bu sınavlara, en az 15 dakika öncesinde katılım yapmanız gerekiyor. Temmuz 2020 ehliyet soruları ile ilgili olarak internet üzerinden geçmiş yıllara ait soruları inceleyebilir ve çıkabilecek sorular hakkında öngörü sahibi olabilirsiniz.

Temmuz ayı itibariyle ehliyet sınavına girecek olan bireyler, çalışma soruları ile sınava hazırlık yapmaktadır. 2020 itibariyle 90 TL olarak belirlenen e-sınav ücretini yatırmanız sonrasında sizde sınava giriş yapabilirsiniz. En geç 3 gün önceye kadar randevu tarihini değiştirebildiğiniz. Sınav hakkında, randevu alıp sınava girmezseniz 1 hakkınız yanmış olarak kabul edilir. Elektronik olarak yapılan sürücü belgesi sınavına giriş yapabilmek için yanınızda, sınav giriş belgesi, pasaport veya kimlik kartınızın bulunması gerekmektedir.