2020 model Galatasaray… Gelecek ve gidecek isimler netleşti!

Yayın tarihi: 30 Aralık 2019 Pazartesi 11:57 am - Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi 11:57 am

Galatasaray, ilk yarının son haftasında sahasında Antalyaspor’u 5-0 mağlup ederek önemli bir 3 puanı elde etti. Sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatan Galatasaray’da gözler artık tamamen ara transfer dönemine çevrildi. Transfer  listesindeki birçok yıldızın transferinde sona gelen Cimbom’da takıma katılacak 6 isim şimdiden belli. Öte yandan Galatasaray’da takımdan ayrılacak futbolculara da karar verildi. 2 futbolcunun da belirsizliği devam ediyor.

Süper Lig’in ilk yarısında beklediği performansı gösteremeyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etmiş ve ligde istediği sıralamada yer alamamıştı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de ilk 17 hafta itibarıyla topladığı 27 puanla 7’inci sırada yer buldu. Süper Lig’in ilk yarısını lider kapatan Sivasspor’un 10 puan gerisinde kalan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ocak ayında yaşanacak değişikliklerin sinyalini vermişti. Radikal kararlar alacaklarını ifade eden tecrübeli hoca ilk olarak Steven Nzonzi’yi kadro dışı bırakarak değişimin ilk adımını atmıştı.

Fatih Terim’den çarpıcı açıklamalar ‘Arda Turan futbolu Galatasaray’da bırakmalı’

Fotomaç gazetesinin haberine göre, teknik direktör Fatih Terim’in raporu doğrultusunda bir süredir transfer listesindeki yıldızlarla temaslarını sürdüren sarı-kırmızılı kurmaylar tam 6 futbolcuyu imza aşamasına getirdi. Takıma katılacak isimleri netleştiren Galatasaray yönetimi, mevcut oyuncularla ilgili karar aşamasına gelmişti. Sezonun ikinci yarısında alınacak olan seri galibiyetlerin şampiyoluk yolunda öneminin farkında olan Fatih Terim, sezonun ikinci yarısında 7 isimle yola devam etmeme kararı aldı.

TAKIMDAN AYRILACAKLAR

 

NAGATOMO

Galatasaray’da Nagatomo defteri kapandı. Antalyaspor 11’inde yer alan Japon futbolcu gençleştirme operasyonunda takımdan gönderilecek isimler arasında yer aldı. Nagatomo, Antalya maçının ardından takıma veda etti. Terim’in, “Ayrılsak da beraberiz. Onu çok seviyoruz” dediği futbolcu, ücretinin ikinci yarıdaki bölümünü talep etmeyerek yine takdir topladı. Yuto’nunBologna ile görüştüğü belirtiliyor.

MARIANO

Sarı-kırmızılılarda takımdan ayrılacak bir diğer isim Mariano oldu. Son zamanlarda performansı oldukça düşen Brezilyalı futbolcu, taraftarın hedefindeki isim olmuştu. Sağ ve sol bekte yaşanan büyük sıkıntıdan sonra Nagatomo’dan sonra Mariano ile de yollar ayrılıp yeni bir düzene geçilecek.

SELÇUK İNAN

Galatasaray’da bir devir sona eriyor. 2011 yılında Trabzonspor’dan transfer edilen Selçuk İnan, ocak ayında takımdan ayrılacak bir diğer isim olacak. Sarı-kırmızılı forma ile birçok başarı yakalayan 34 yaşındaki futbolcu, performansıyla eleştiri oklarını üzerine çekmişti. Oyuna sonradan girdiği maçlarda Galatasaray taraftarı tarafından büyük tepki gören Selçuk İnan’la ocak ayında yollar ayrılacak.

NZONZI

Sarı-kırmızılı takım tarafından disiplinsiz hareketleri nedeniyle süresiz kadro dışı kalan Steven Nzonzi de ayrılık kervanına katılacak. Roma’dan büyük umutlarla kiralanan Fransız futbolcu beklenen performansı bir türlü sergileyememişti.

SERI

Jean-Micheal Seri, Galatasaray’da büyük hayal kırıklığı yaratan isim oldu. Yaz transfer sezonunda takıma katılan ve transferi büyük sükse yaratan Seri, oynadığı futbolla beklentileri karşılayamadı. Teknik direktör Fatih Terim’in her fırsatta şans verdiği Fildişili futbolcu, bu şansları değerlendiremedi ve adını ocak ayında gönderilecekler listesine yazdırdı.

EMRE MOR

Ocak ayında sarı kırmızılı takımdan gönderilmesi düşünülen Emre Mor için Galatasaray yönetimi ve teknik heyet son kararını verdi. Devre arasında yeni planlamaya gidecek olan Terim, yönetimi de bilgilendirerek oyuncunun Menajerini Florya’ya çağırdı. Genç yıldızın kulüp bulması için menajer Johan Wicks’e izin verildi. Celta Vigo kulübü Emre Mor’u devre arasında geri almayı kabul ederse 600 bin Euro’luk bir tutar Galatasaray’ın kasasında kalacak.

LUYINDAMA (SÖZLEŞMESİ DONDURULACAK)

Demokratik Kongo Milli Takımı’nın maçında sakatlanan ve sezonu kapatan Luyindama hakkında son karar verildi. Başarılı savunma oyuncusunun sözleşmesi sezon sonuna kadar dondurulacak. Bu şekilde yabancı kontenjanında yer açacak olan Sarı-Kırmızılılar, Luyindama’nın yerine bir takviye daha yapacak. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküs ameliyatı olan 25 yaşındaki savunmacı, gelecek sezonun yaz kampı çalışmalarına katılması hedefliyor.

BELHANDA VE BABEL BELİRSİZ

Galatasaray’da durumları belirsizliğini koruyan 2 futbolcu bulunuyor. Younes Belhanda’ya ocak ayında iyi bir teklif gelmesi durumunda değerlendirme kararı alan sarı-kırmızılı takımda Ryan Babel’le ilgili son kararı teknik direktör Fatih Terim’in vereceği kaydedildi.

GELECEK İSİMLER

SARACCHI

Galatasaray, RB Leipzig’in 2018’de 12 milyon Euro’ya aldığı ve halen piyasa değeri 10 milyon Euro olan Marcelo Saracchi’nin transferini bitirdi. Galatasaray Kulübü sadece, genç sol bekin yıllık ücretini karşılayacak. 22 yaşında ve 1.72 metre boyundaki Uruguaylı futbolcu ve kulübüyle 1.5 yıllığına kesin anlaşmaya varıldı. Uruguaylı futbolcunun Galatasaray’ın ilk duyuracağı isim olması beklenirken, sarı-kırmızılı takımın Florya’daki kampına katılacağı bildirildi.

ONYEKURU

Sarı kırmızıların teknik direktörü Fatih Terim’in sezon başında da kadroda görmeyi çok istediği Onyekuru 5 ay rötarla da olsa yeniden Galatasaray forması giyecek. Monaco’da 160 dakika oynaması nedeniyle takımdan ayrılmak ve G.Saray’a imza atmak isteyen sol kanat oyuncuda mutlu sona ulaşıldı. Monaco, oyuncunun parlayacağını düşündüğü için Aslan’a kiralanmasına sıcak baktı.

Başta Lokomotiv Moskova olmak üzere Rus kulüplerinden gelen teklifleri bir kenara itip yeniden G.Saray forması giymek istediğini belirten Onyekuru, sarı kırmızılı kulüple söz kesti. Onyekuru’nun menajeri William D’avilla 2 gün önce İstanbul’a geldi. Ve Galatasaray Kulübü Onyekuru’nun transferi için somut adımı attı ve ocak ayı için anlaşma sağlandı. İdari Menajer Şükrü Hanedar, menajer D’avilla ile görüşüp sözleşme şartlarında anlaşmaya vardı. Geçen sezon 14 gol ve 6 asist ile 22. şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Onyekuru, G.Saray’dan yarım sezon için 1.2 milyon Euro alacağı öğrenildi.

JESSE SEKIDIKA

Galatasaray, Eskişehirspor’un hücum oyuncusu Jesse Sekidika ile anlaşma sağladı. Nijeryalı oyuncunun devre arasında sarı kırmızılı takımın kampına katılması bekleniyor. 23 yaşındaki Sekidika’nın Eskişehirspor’dan alacaklarına karşılık ayrılacağı öğrenildi. Kanat ve forvet bölgesinde görev yapan Nijeryalı futbolcu, bu sezon 16 maçta 8 gol 2 asistlik katkı yaptı.

DIAGNE

Galatasaray’ın sezon başında Club Brugge’e kiraladığı Mbaye Diagne ligin ikinci yarısından itibaren Galatasaray forması giyecek. Belçika temsilcisi, teknik direktör Philippe Clement ile yaşadığı gerginlik nedeniyle kadro dışı bırakılan Senegalli futbolcu ile yolları ayırma kararı almıştı. G.saray ise Brugge’ün bu kararına “Kontrat altındaki tüm şartları karşılayın” yanıtı verirken Belçika ekibi de sözleşmedeki kiralama bedelini karşılamayı kabul etti. Böylece, Brugge’ün sezon sonunu beklemeden ayrılık kararı aldığı Diagne’nin ise Galatasaray’a dönmesi kesinleşti.

ASLAN ARTIK ÇİFT FORVET

Bu gelişmeler üzerine oyuncnun menajeri Claudio Druetta İstanbul’a geldi. G.Saray yönetimi, 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyip önemli bir yatırıma imza attığı Diagne’nin kadro dışı kalmasının değerini düşürme olasılığı da göz önüne alarak Senegallinin dönüşünü, kulübün şartları ve finansal fair play de göz önüne alınarak onayladı. Diagne, ocak ayından itibaren sarı kırmızılılar ile yeniden antrenmanlara başlayacak.

YENİ 10 NUMARA EMRE AKBABA

Sakatlığından dolayı lisansı vize yaptırılmayan ve 28 kişilik kadronun dışında kalan Emre Akbaba’nın performansı yüzleri güldürüyor. Emre’nin fiziksel olarak iyi duruma gelmesi, ekstra antrenmanlar yapması ve güçlenmesi, planların değişmesine neden oldu. Daha önce 10 numara transferi planlayan sarı-kırmızılılarda bu role Emre Akbaba’nın soyundurulacağı öğrenildi. Belhanda’nın satılması durumunda dahi 10 numara transferinin öncelik olmadığı teknik direktör Fatih Terim’in Emre Akbaba’da ısrar edeceği bildirildi. Belhanda’nın kalması durumunda da yine Emre Akbaba’nın 10 numara pozisyonunda oynatılacağı belirtildi.

LINNES

Fatih Terim ve teknik ekip, tecrübeli oyuuncuyu sezonun ikinci yarısından itibaren kadroya dahil etmeyi planlıyor. Linnes’in sözleşmesi, geçtiğimiz nisan ayında 2 yıllığına uzatılmıştı.