2016’da AYM’ye saygı duymuyorum diyen Erdoğan… Yargıyı hedef göstermek ahlaksızlık

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2019 Perşembe 2:31 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2019 Perşembe 2:31 pm

Dünkü konuşmasında kuvvetler ayrılığı vurgusu yapan Erdoğan bugün üstü kapalı Kılıçdaroğlu hakkında dava çağrısında bulunmuştu.

Daha önce pek çok yargı kararı hakkında “Tanımıyorum, saygı duymuyorum” çıkışında bulunan Erdoğan bu kez yine söylediklerinden farklı bir açıklama gerçekleştirdi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK kararına ilişkin tepkilerine değinen Erdoğan, “Bunlar öyle ileri gittiler ki bir küfretmedikleri kaldı; çete yaftasıyla hedef gösterilerek yapılan eleştirinin adı densizliktir, ahlaksızlık” dedi.

Daha önce pek çok dava sonucunda açıklanan kararı tanımadığını saygı duymadığını ifade eden Erdoğan, bugün ise “Ben de dahil, hiçbir yargı kurumu ve mensubu siyasetçinin, şahsın çıkarına göre karar vermekle mükellef değildir” dedi.

SAYGI DUYMUYORUM, KARARA UYMUYORUM DEMİŞTİ

2016’da ise; Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararı için “Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim. Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” ifadelerini kullanmıştı.