200 kiloluk aslanların uçak yolculuğu viral oldu

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 12:42 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 12:42 pm

Kalahari aslanlarının özel jet yolculuğuna ait görüntüler kısa sürede yayılarak sosyal medyada viral oldu. Her biri 200 kilogram ağırlığındaki aslanlardan sorumlu Veteriner Andy Fraser, yolculuk sırasında duymak istediği tek kükremenin, uçağın motorundan gelmesini umduğunu söyledi.

The Bateleurs ekibi tarafından sosyal medyada paylaşılan aslanların uçak yolculuğu görüntüleri kısa süre içerisinde viral oldu. Veteriner Andy Fraser’ın üç büyük aslanla birlikte bir uçakta otururken çektirdiği fotoğraf sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı. Aslanlar aynı soydan çiftleşme riskinin azaltılması için, Güney Afrika’da vahşi doğaya götürüldüler. 200 gönüllü pilotu bulunan koruma grubu The Bateleurs’dan yapılan açıklamada, “Kalahari aslanları, en büyük ve en çok beğenilen aslan türü olmakla ünlüdür.” denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pilot Menno Parsons, üç aslanı Khamab Kalahari Koruma Alanı’ndan Mabula Av Hayvanları Koruma Alanı’na uçurdu. Aslanlar, Pilatus PC-12 tipi tek motorlu uçakla taşındı. Afrika aslanlarının en büyüğü olan bu aslanların, diğer aslanların aksine, küçük ve daha dağınık gruplar halinde yaşama eğiliminde oldukları biliniyor.

Dil yiyen parazitin fotoğrafı hayrete düşürdü