200 bin lira bulunan kasayı çaldılar: Soygun anı saniye saniye kaydedildi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 3:29 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 3:29 pm

Avcılar’da bir markete gelen şüpheliler önce güvenlik görevlisini rehin aldı ardından da markette bulunan kasayı çalarak kaçtılar.

Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde bulunan bir markette pazartesi gecesi 5 şüpheli, kiralayıp plakasını söktükleri otomobille marketin depo kısmına geldiler. Şüpheliler, önce silahla güvenlik kulübesinde bulunan güvenlik görevlisini rehin aldı.

Marketin içine giren şüpheliler, içinde 200 bin lira bulunan kasayı bulunduğu yerden sökerek aynı otomobile yükleyip, olay yerinden kaçtı.

Marketin alarmının çalması üzerine Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerine geldi. Soygunun gerçekleştiğini anlayan ekipler, parmak izi çalışması yapmak için Olay Yeri İnceleme ekiplerini çağırdı. Ekipler, marketteki güvenlik kamerası kayıtlarını alarak şüphelileri tespit etmek için çalışmalara başladı.

Çalışmalar sonucunda soygunu gerçekleştiren 5 kişiden 3’ünün kimliği tespit edildi. Kimliği belirlenen şüphelilerin Eyüp Ç.(20), Ferhat D.(22), Semih Savaş O. (22) olduğu anlaşıldı.

BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şüphelilerden Eyüp Ç., markete yakın bir adreste güvenlik görevlisini rehin aldığı silahla yakalandı.

Soyguna karışan diğer şüphelileri, yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışması devam ediyor.

SOYGUN ANI KAMERAYA YANSIDI

5 kişinin yaptığı soygun anları ise marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülere otomobille gelen soyguncuların güvenlik görevlisini silahla rehin aldığı, daha sonra da çaldıkları kasayı cam kapıdan çıkarmak için kırmaya çalışmaları yansıdı.