20 yılda imam oldu, 1 günde fakülte sekreteri

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 1:09 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 Cuma 1:11 pm

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi imam Veysel Karakuş’un bir gecede Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) atanmasının büyük bir skandal olduğunu söyledi. Meriç, “Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA kadrolaşmaya ve liyakat duvarlarını yıkmaya devam ediyor” dedi.

Türkiye’de milyonlarca üniversite mezunu boşta gezerken, hükümete yakın vakıf ve cemaatlerin kadrolaşma skandalı Gaziantep’e de sıçradı. Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA Gaziantep Temsilcisi imam Veysel Karakuş, hiçbir akademik deneyimi olmamasına rağmen GAÜN fakülte sekreterliğine atandı. Bu atama sosyal medyada büyük tepki toplarken, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de sert bir dille bu atamaya tepki gösterdi.

Seçim vaadiydi! ‘Mülakat kaldırılsın’ teklifi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

MERİÇ: REKTÖR KENDİNİ Mİ KURTARMAK İSTİYOR?

Son yıllarda skandallarla gündeme gelen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a bu atamaya ilişkin bazı sorular yönelten Milletvekili Meriç, “Yakında rektörlük seçimi var. Rektör acaba yeniden seçilmek için mi Bilal Erdoğan’a yakın bir imamı fakülte sekreteri yaptı? FETÖ’nün kadrolaşmasından yakınıyorduk. Şimdi ise TÜGVA, Bülbülzade, Menzil gibi hükümete yakın vakıf ve cemaatler kadrolaşıyor. Gençlerimiz ise mülakat ile terbiye ediliyor. Arif Özaydın bu atamayı neye karşılık yaptı? Kamuoyuna açıklamalıdır,” dedi. Meriç ayrıca, “CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş geldiğinde koca üniversiteye tadilat var diye randevu vermeyen rektör, Bilal Erdoğan’ın temsilcisi olan bir imama kapılarını sonuna kadar açıyor. Bu ikiyüzlülük kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

’ÖNCE İMAM SONRA FAKÜLTE SEKRETERİ’’

AKP’nin kadrolaşma konusunda hiçbir engel tanımadığını dile getiren Meriç şunları söyledi: “Hatırlayacağınız gibi birkaç kurumdan maaş alanları gördük. Hiçbir deneyimi olmadan atananları gördük. Önceden ayarlanmış kura çekimlerini de gördük. Şimdi ise bir imamın asansör ile nasıl fakülte sekreteri olduğuna şahitlik ediyoruz. Peki bu imam arkadaşın özelliği ne? Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’nın Gaziantep İl Temsilcisi ve aynı zamanda diyanetin kadrolu imamı. TÜGVA’lı isen atan, değilsen kaldırım saymaya devam et. Yazık günah, bu gençlerin vebali sizi iki cihanda da rahat bırakmayacaktır,” diye konuştu.

Kaynak: TELE1