20 yaşındaki Gülnaz’ın üzerine gaz yağı dökülerek öldürüldü

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 4:03 pm

Hindistan’da 20 yaşındaki genç kadın, kendisiyle evlenmek isteyen ve taciz eden adam tarafından gaz yağı dökülerek yakıldı. Hastaneye kaldırılan genç kız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hindistan basınındaki haberlere göre eyaletin Vaishali bölgesinde, 20 yaşındaki Gülnaz Hatun, Hindu Satish Kumar Rai tarafından kendisiyle evlenmesi yönünde sürekli rahatsız ediliyordu. Hatun ise Kumar’ın teklifini Müslüman olduğu ve kendisiyle evlenemeyeceği gerekçesiyle reddediyordu.

ARKADAŞLARI TARAFINDAN TACİZ EDİLDİ

30 Ekim’de Rasulpur köyündeki evinden çöp atmaya çıkan Hatun, Kumar ve arkadaşları tarafından taciz edildi. Hatun, Kumar’a karşı koyarak bu durumu annesine anlatacağını söyledi. Bunun üzerine Kumar ve arkadaşları Hatun’un üzerine gaz yağı dökerek yaktı. Hastaneye kaldırılan genç kadın, 15 Kasım’da yaşam mücadelesini kaybetti.

BİNLERCE KİŞİ TEPKİSİNİ ORTAYA KOYDU

Hatun’un ailesi, suçluların yakalanması için eyaletin başkenti Patna’da protesto gösterisi düzenledi. Sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterdi. Öte yandan, polis şüphelilerden birini yakaladı. Kumar ve bir arkadaşı ise hala aranıyor. Söz konusu olay, çok sayıda kişinin tepkisini çekti.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresinin eski Başkanı Rahul Gandhi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, yaşanan olaya ve bu durumu seçim sebebiyle saklayan Bihar hükümetine tepki gösterdi. Sosyal medyada, “JusticeForGulnaz” (Gülnaz için adalet) etiketiyle binlerce kişi paylaşımda bulundu. Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin son yıllarda arttığı Hindistan’da daha önce de benzer olaylar gerçekleşmişti.