20 dakika yürüyüş MR sonuçlarına yansıdı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2019 Pazartesi 12:14 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2019 Pazartesi 12:14 pm

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma 20 dakika yürüyüş yapmanın bile zihinsel yapıya ciddi bir destek verdiğini ortaya çıkardı.

Fiziksel anlamda zinde olmak ile gelişmiş bilişsel işlev arasında kesin bir bağlantı olduğu fark edildi. Bilim insanları araştırmaya katılan kişilerin 2 dakika boyunca hızlı bir şekilde yürümelerini istedi ve böylece bu bağlantıyı kesinleştirilmiş oldu.

Beyaz madde olarak da tanımlanan bir yapı; öğrenme ve beyin fonksiyonlarını etkileyen ve farklı beyin bölgeleri arasındaki iletişimi koordine eden sistemler bütünüdür. Yapılan araştırmada, spor yapan kişilerin daha fazla beyaz madde ürettiği görüldü.

Düzenli olarak spor yapan bir kişinin, beynindeki beyaz madde çok daha aktif olarak çalışır. Böylece hızlı bir karar alma süreci devreye girer. Ayrıca verdiğiniz kararlar daha mantıklı hale gelmeye başlar. Yapılan çalışmalarda ayrıca, yaşlı insanlarda spor yapmanın etkisi fark edilirken gençlerde bu durum daha yoğun görüldü.

Akıllı çocuk saati TCL Movetime MT40 ile çocuğunu güvende.

Hafızayı etkin bir şekilde kullanma, akıl yürütebilme, karar verme ve bağlantı kurma gibi süreçlerin efektif bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için her gün düzenli olarak 20 dakika yürüyüş önerildi. Sizce de bilim insanları yaptıkları bu deneyle doğru bir gözlem yapmayı başardılar mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.