2 yılda 4 ihale! Valilik konutuna 7 milyon TL döküldü

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 10:45 am - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 10:46 am

Antep Valiliği Konutu için milyonlarca lira harcandı. Yapımına 2018 yılında başlanan yüzme havuzlu Antep Valiliği Konutu için dört ayrı ihale düzenlenerek yaklaşık 7 milyon 300 bin TL harcandı. Son harcama, yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulması için yapıldı.

Anteplilerin sosyal medyada “Vali konutu değil saray yavrusu” dediği bina için iki yılda harcanan para 7 milyon 300 bin TL’yi buldu. Valilik Konutuna son harcama yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulması için yapıldı.

Birgün’den İsmail Arı’nın aktardığı habere göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Antep Valiliği Konutu biri belli istekliler arasında diğeri de pazarlık yöntemiyle dört ihale gerçekleştirildi.

Valilik, 4 Nisan 2018 tarihinde ‘Vali konutu yapım işi’ adı altında bir ihale düzenleyerek toplam 4 milyon 435 bin TL harcadı. Milyonlarca liralık ihale Coşan Yapı Anonim Şirketi’ne verildi.

KAMERA SİSTEMLERİNE 2 MİLYON LİRA

2 Kasım 2018 tarihinde de ‘Valilik Konutu çevre duvarı yapım işi’ adı altında bir ihale düzenlendi. Bu ihaleyle de toplam 635 bin 250 TL harcandı. 23 Ağustos 2019 tarihinde ise ‘Gaziantep Vali Konutu çevre düzenlemesi, kamera ve güvenlik sistemleri yapım işi’ adı altında 1 milyon 999 bin TL’lik yeni bir ihale yapıldı. Bu iki ihaleyi de yine Coşan Yapı Anonim Şirketi aldı.

YÜZME HAVUZUNA DA 300 BİN LİRA

400 metrekaresinde konut, 400 metrekaresinde ise misafirhanenin yer aldığı Valilik Konutu’nda bir de yüzme havuzu bulunuyor. 28 Ağustos’ta düzenlenen son ihaleyle de yüzme havuzunun katlanır cam sistemi için 296 bin 848 TL harcandı.

Antep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Valilik Konutu için yapılan harcamayı eleştirerek, “Bu Valilik Konutu’nun hikâyesinin öncesi de var. İlk Valilik Konutu inşaatına şimdi İstanbul Valisi olan ve eski Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın döneminde başlandı. Daha sonra orası beğenilmediği için iptal edilerek üniversiteye verildi ve orası da şu an atıl durumda. Orası için harcanan paralar da çöpe gitti bir anlamda. Siz bu kadar parayı konut yapımı için harcıyorsunuz öte yandan şehrinizdeki çocuklar internete girmek için, EBA’ya girip ders dinlemek için telefon, bilgisayar veya internet bulamıyor” diye konuştu.