2 yaşındaki çocuğun mucize kurtuluşu kamerada

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 11:14 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 11:14 am

İstanbul’da üçüncü kattaki evinin balkonundan sarkan 2 yaşındaki çocuk, dengesini kaybedip aşağı düşerken yere çarpacağı sırada çevre esnafı çocuğu havada yakalayarak feci bir kazanın önüne geçti.

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli 2 yaşındaki Muhammet Tareel, 3’üncü kattaki evlerinin balkonundan sallanırken görüldü. Balkonda tutunmakta zorlandığı görülen çocuğun düşeceğini fark eden esnaf, panik halinde binanın önüne koştu.

Balkon kenarındaki mermerlere tutunan çocuğun düştüğünü gören esnaf, yere çakılmadan çocuğu havada yakaladı. Çocuğun, kurtarılma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

10 SANİYELİK BİR OLAYDI

Çocuğu kurtaranlardan Doğan Gümüştaş, “Arkadaşlarımızla otururken yukarıdan çocuğun sarktığını gördük. Direkt gittik. 10 saniyelik bir şeydi. Çok şükür şu an çocuk iyi bir sıkıntısı yok. 15 dakika sonra çıkabildiler. Aileye seslendik. Çocuk sarkmış, aileden kimse yok. Sesleniyoruz, sesleniyoruz yoklar. O an benim elim ayağım titredi. Bez falan getirmeye çalıştık. Çocuğun dayanacak gücü yoktu, belliydi. Bacaklar dışarı şekilde sallanıyordu” ifadelerini kullandı. Çocuğu kurtaran esnaftan Hikmet Mudabbil de, “Burada oturuyordum. Baktım ki orada bir tane çocuk var. Bana bir şey olmaz ama orada çocuk vardı” dedi.

Erdoğan’ın ‘Aç sefil geziyor, rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor’ sözüne Yılmaz Özdil’den yanıt geldi