2 milyar dolarlık vurgun yapan Thodex’in kurucusu Çavuşoğlu ile yan yana

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 2:06 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 6:58 pm

2 milyar dolarlık vurgun yaparak yurt dışına kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu fotoğrafı ortaya çıktı.

2 milyar dolarlık vurgunla Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılığına imza atan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in sosyal medya hesabından daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesine dair bir fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı.

Kripto vurguncusu Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başlatıldı

Bir dönem Turgut Özal’ın danışmanlığını da yapan, eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran, Faruk Fatih Özer’in kapattığı Instagram hesabında daha önce paylaştığı fotoğrafı kişisel Twitter hesabından yayınladı.

İşbaşaran sözkonusu fotoğrafı “Ne tesadüf değil mi? -2 milyar dolarla yurtdışına kaçan kripto paracı Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile nasıl da rahat görüşebiliyor! – Sayın Bakan, binlerce genç küçük yatırımcının paraları gitti. İstifa ediniz lütfen!” yorumuyla paylaştı.

Bu da Kripto tosuncuğu! Thodex kurucusu 2 milyar dolarla kaçtı

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA: ZİYARETTE ÇEKİLDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu söz konusu fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından şu açıklamayı yaptı:

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.