2 gündür haber alınamayan Gökhan Güneş’in kaçırıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 1:25 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 1:25 pm

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, müvekilleri Gökhan Güneş’in kaçırıldığını anlara ilişkin kamera kayıtlarını paylaşarak ” ‘Gökhan Güneş nerede?’ diye soralım” dedi.

İstanbul İkitelli’den Başakşehir’de çalıştığı şantiyeye gitmek üzere bindiği otobüsten indiğinde 4-5 kişi tarafından kaçırıldığı ortaya çıkan Gökhan Güneş’ten 2 gündür haber alınamıyor. Güneş’in kaçırılma anlarını cadde üzerinde bulunan kamera kayıtlarından ulaşan Ezilenlerin Hukuk Bürosu, müvekilleri de olan Güneş’in nerede olduğunu sordu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Güneş’in ailesi, polislerin daha önce de çocukları Gökhan’ı kaçırma girişiminde bulunduğunu belirterek avukatları aracığıyla İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Ailenin başvurusuna verilen yanıt ise “Gökhan Güneş burada değil” oldu.

Gün içinde tekrar İstanbul TEM’i arayan aileye bir kez daha, “Gökhan burada değil. Hakkında herhangi bir arama kararı da yok” yanıtı verildi. Kaçırıldığına dair görüntüler ortaya çıktıktan sonra Jandarma istihbaratın akşam saatlerinde memleketi Tokat’ta yaşayan amcasını arayarak, “Gökhan burada mı, geldi mi? Çocuk senin yanında mı” sorularını yönelttiği öğrenildi.

“ÇOCUĞUMA NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL”

Kamera görüntülerini karakola kendisinin götürdüğünü söyleyen baba İbrahim Güneş ise şöyle konuştu:

“Ben götürdüm görüntüleri güvenlik kuvvetlerine kabul etmediler. Yeniden fotoğrafçıya gidip CD’ye çektik. CD’yi aldı, paket yaptı, dosyaya koydu, hiç izlemediler. Sabah 8.00’de gelin dediler. Bizim çocuğumuz canlı mı, ölü mü ne olduğu belli değil”