2 gol 1 kırmızı kart! Nefes kesen maçta kazanan çıkmadı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 10:30 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar 10:43 pm

Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile Süper Lig’in 31. haftasında karşı karşıya geldi. Beşiktaş’ın 10 kişi tamamladığı maç 1-1’lik skorla tamamlandı.

Süper Lig ‘de 31. haftanın en önemli maçı Trabzonspor – Beşiktaş arasında oynandı. Lider Trabzonspor, sahasında siyah beyazlıları geçerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmayı, Kara Kartal ise yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile 3 puanla başlangıç yapmayı hedefliyordu.

Dev mücadele Beşiktaş’ın dominant oyunuyla başladı. Ismael’in istediği gibi Kara Kartal ilk devrede önde baskıyla oynadı, pozisyonlar da yakaladı ancak ağları sarsamadı. Trabzonspor ise daha kontrollü bir oyunu tercih etti. Abdullah Avcı ikinci yarıya Nwakaeme-Cornelius değişikliği ile başladı. Danimarkalı futbolcu 56’da şık bir aşırtma golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.

Kapalı gişe oynanan maçta Bordo-Mavililer taraftar desteğini arkasına alsa da Beşiktaş 68’de penaltı kazandı. 69’da Michy Batshuyi penaltıyı kaçırdı fakat 2 dakika sonra Valentin Rosier sahneye çıktı, skora dengeyi getirdi. 80’de Larin, Siopis’e yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü. Bu dakikanın ardından maçta başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 71 yapıp liderliğini devam ettirirken, Beşiktaş da Ismael ile çıktığı ilk maçtan beraberlikle döndü. Zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran Kara Kartal 47 puana yükseldi.