2 defa açılışı yapılan yol inşaatı ödenek yeteneksizliğinden durduruldu

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 9:24 am - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 9:24 am

Tekirdağ’da beş yılda sadece 20 kilometresi tamamlanan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından iki defa açılışı yapılan Süleymanpaşa-Hayrabolu duble yolunun inşaatı ödenek yetersizliğinden durdu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Ölüm yolu olarak bilinen yolun bir an önce bitmesini beklerken tam tersi, yol çalışması durdu. 46 kilometrelik yolun sadece 20 kilometresi bitmiş durumda. Beş yılda yapılan 20 kilometre ve çokça açılış yapıldı. 7 kilometrede bir tören düzenleniyor” dedi.

Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bariyerler çoğu yerde yapılmamış. İstinat duvarları yok. Bir yandan toprak kaymaya başlamış. Yani yapılan yol bile hâlâ maalesef risk taşıyor. Kamulaştırma kararı alındığında tapuya tescillenmemiş. Tapuya tescillenmediği için proje hazırlanışında, yolun devamında farkına varılmamış. Bu işlem, inşaat yapılırken farkına varılmamış.” CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz ise yolun tamamlanan kısmına bariyer konulmadığını kaydetti: “Görüyoruz ki bu yol da yine bir plansızlığın ürünü. Elektrik direğinin, şurada gördüğünüz bir planlama hatasının olduğunu ve yolun bu noktada tıkandığını gördük. Hatta daha da kötü, vahim bir durumla da karşılaştık. Bazı noktalarda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını gördük. Biliyorsunuz Süleymanpaşa’yla Hayrabolu arasındaki bu yol ‘ölüm yolu’ diye geçiyor. Şimdi, bir ölüm otobanı olmak üzere.”

Erdoğan’ın açılışını yapmaya hazırlandığı yolu dalgalar yuttu!

***

NE OLMUŞTU?

İhalesine 2012 yılında çıkılan merkez Süleymanpaşa ilçesi ile Hayrabolu’yu birbirine bağlayacak 46 kilometrelik yolun inşaatına 2017 yılında başlandı. 2019’da bitirilmesi planlanan yolun şu ana kadar 20 kilometrelik kısmı tamamlanabildi. Yolun 7 kilometrelik kısmı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, diğer kısmı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açılmıştı. Ödenek eksikliği nedeniyle yol yapımı, Ortaca Mevkii’nde durduruldu.