2 çocuk babası LC Waikiki çalışanı mobbing nedeniyle yaşamına son verdi!

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:12 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:13 am

Samsun’un LC Waikiki mağazasında çalışan Muhammed Yavuz iş yerinde mobbinge uğradığını ileri sürerek yaşamına son verdi. Yavuz, canına kıymadan önce çalıştığı şirkete mail göndererek, “Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır” dedi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir LC Waikiki mağazasında reyon yönetici olarak çalışan Muhammed Yavuz, eşinin işten çıkartılmasının ardından açtıkları işe dönüş davasının ardından mobbinge uğradığını belirterek yaşamına son verdi. Eşine, 7 yaşındaki oğluna ve doğmamış çocuğuna çocuğuna mektubu bırakan Yavuz, mağaza yöneticilerine de mail gönderdi.

Eski belediye başkanı çatıdan atlayarak yaşamına son verdi

“İNTİHAR VAKASI DEĞİL İDAM”

İş yerine gönderdiği mailde yaşamına son vermesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz, “Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır” diyerek ölümünden bölge müdürünü sorumlu tuttu. E.C.’nin bölge müdürlüğüne başlamasının ardından, 2 yıldır kendisine psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığını belirten Yavuz, mektubunda “14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca Çorum’da bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun’da ise  bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra ise Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti” ifadelerini kullandı. Yavuz, yazısında kendisinin bu süreçlerde şirketten taşınma yardımı dahi almasına engel olunduğunu belirtti.

“HER ŞEYİ ÖYLE İNCE İŞLEDİ Kİ”

Yavuz, eşinin işten çıkarılması sonrası, işe dönüş davası açarken bu mobbinge maruz kalacağını ön gördüğünü vurgulayarak, “Eşim işten sonra ‘ben dava açacağım’ dediğinde, ‘bu süreçte senin üstüne gelirler’ demişti. Ben de kendisine kararlarının arkasında olduğumu ve her bireyin kendinden sorumlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacaklarını belirtmiştim. Ancak E.C. için yanılmışım. Öyle bir yaptı ki, her şeyi o kadar ince, sistemli ve planlı işledi ki; her mağaza ziyaretinden sonra baskı, mobbing ve hakaretleriyle içime kapanmama ve travmalar yaşamama sebebiyet vererek bu noktaya getirdi her şeyi” dedi.

“GÖZÜ YAŞLI EŞ, BİR ÇOCUK VE DOĞMAMIŞ BEBEK BIRAKIYORUM”

Yavuz mailinin sonunda ise, “Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak” ifadelerini kullandı.

“BİR HAFTADIR BİR ŞEY YİYEMİYORDUM”

Yaşamına son vermeden önce eşine de bir mektup bırakan Yavuz, “Aslında sen de birkaç gündür farkındasın. Sürekli ‘neyin var, neden bu kadar zayıfladın’ diye soruyorsun. Çünkü boğazımdan lokma geçmiyor. Özellikle bir haftadır hiçbir şey yemedim. Sizleri yalnız bıraktığım için kendimi affetmeyeceğim, özür dilerim. Ancak olmuyor, maalesef artık dayanamıyorum. Her gün uğradığım haksızlıkları bilerek işe gidip gelmek çok zor” dedi

LC WAİKİKİ’DEN AÇIKLAMA

Yavuz’un yaşamına son vermesinin ardından LC Waikiki açıklama yaptı. Olaya dair kurum içi soruşturma yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, Yavuz’un bugüne kadar yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikayeti bulunmadığı ileri sürüldü.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurum içi soruşturma sürecinin şeffaf ve kararlı adımlarla” yöneteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Bu süreçte çalışanımızın eşi ve ailesi ile yakın iletişimde olduğumuzu, eşi ve ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında olacağımızı belirtiriz. Değerli çalışma arkadaşımız merhum Muhammed Yavuz’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz.”

Kaynak: TELE1