2 buçuk ay yoğun bakımda kaldı! İlk turda kaçırdı ikinci tura ambulansla geldi

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 3:08 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 3:08 pm

İstanbul’da yaşayan 63 yaşındaki Şerif Karabulut, beyin kanaması nedeniyle 2 buçuk ay yoğun bakımda yattı. İki hafta önce önce yoğun bakımdan çıkan Karabulut ambulansla oy vermeye geldi.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy kullanmak isteyen evde sağlık hastaları ile sağlık sorunları nedeniyle oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için Türkiye genelinde evde sağlık ve 112 Acil Sağlık Hizmeti ekipleri, 28 Mayıs Pazar günü de seçim mesaisindeydi.

Yaşlı ve engelli seçmenler sedye ile sandık başına geldi!

İlk tur seçimlerde yoğun bakımdan yeni çıktığı için oy kullanmaya gidemediğini ve suçlu hissettiğini anlatan 63 yaşındaki Şerif Karabulut, “Geçen seçimde kullanamadığım için kendimi suçlu hissettim. Herkes gibi oy kullanmak benim de bir görevim. Şimdiye kadar hiçbir seçimde oy kullanma hakkımı kaçırmıştım” diye konuştu. Oğlu Ömer Karabulut ise “Beyin kanaması geçirdi, 2,5 ay yoğun bakımda kaldı. Geçen seçimde yoğun bakımdan çıkalı 2 gün olmuştu. Oy kullanacağım diye tutturdu. Biz de ikametgahı burada olduğu için o sıra farklı yerdeydik, kaydettiremedik, başvuruda geç kaldık. Bu seçimde tekrar oy kullanacağım diye ısrar edince sabah ambulansı aradık ve sağ olsun sağlık ekipleri vesile oldular. Hayatında ilk defa bir seçimde oy kullanmayı kaçırdı çok üzüldü” diye konuştu.