Ulaştırma Bakanlığı gazeteleri hedef aldı

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 5:09 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 7:10 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkındaki geçiş garantisi eleştirilerini haberleştiren 4 gazeteyi hedef aldı. “Bu müfterilerle mücadele edeceğiz” denilen açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde verilen ‘geçiş garantisi’nin kamuya sadece 27 Mart’taki maliyetinin 11 milyon TL olduğunu hesaplayan BirGün, Karar, Korkusuz ve Sözcü Gazetesi hedef alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkındaki ‘geçiş garantisi’ eleştirileri üzerine açıklama yaptı. Bakanlık, Bakan Adil Karaismailoğlu’nun 1915 Çanakkale Köprüsü hakkındaki açıklamasının üzerinden geçiş garantisinin kamuya maliyetini hesaplayıp haberleştiren 4 gazeteyi hedef aldı.

Günlük 45 bin geçiş garantisi verilen köprüye ilişkin Bakanlığın açıklamasında, “Açıldığı ilk hafta ücretsiz geçişlerde hafta içi günlük araç geçiş sayısında 20 bine ulaşılmış, hafta sonu bu rakam yaklaşık 40 bin olmuştur” bilgisi verildi. Verilen sayılar ücretsiz geçişlerde dahi günlük geçiş garantisi barajının altında kalındığını gösterdi.

KARAİSMAİLOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Bakan Adil Karaismailoğlu da dün yaptığı açıklamada, önceki gün köprüden 6 bin aracın geçtiğini açıklamış, “’Çanakkale Köprüsü’nden o kadar araç geçer mi’ diyorlar. Zamanı geldiğinde geçecektir. Bu projeleri uzun soluklu düşünmek gerekiyor” demişti.

BAKANLIK, GAZETELERİ HEDEF ALDI

Gazeteleri hedef alan Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü Sözcü, Birgün, Korkusuz, Karar gazetelerinde olduğu gibi muhalefeti vatanına yapılan yatırıma düşmanlık etmek, gazeteciliği şeamet tellallığı zanneden müfterilerden, yatırımcıların ülkemize gelmesini engellemeye çalışmalarından başka bir şey beklenemez. Biz onları kamuoyunun vicdanına ve adalete havale ettik ama unutulmasın ki ne milletimize hizmet etmekten vazgeçeriz ne de bu müfterilerle mücadele etmekten. Gerçekler ortada, yalanın, iftiranın, çarpıtmanın ömrü kısa. Dev eserlerimizle milletimize sağlayacağımız faydaları engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek.”

Erdoğan’ın 28 yıllık üçüncü köprü serüveni