19 Mayıs’ta protokol krizi: Baro başkanı töreni terk etti

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2019 Pazar 2:11 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2019 Pazartesi 11:47 am

Aydın’daki 19 Mayıs törenlerinde protokol krizi yaşandı. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, törene eşi ile birlikte katılınca Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, kendine ayrılan koltuğun işgal edildiğini söyleyrek alanı terk etti.

Aydın’da düzenlenen 19 Mayıs törenlerine protokol krizi damga vurdu. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay törene eşiyle birlikte katıldı. Atay’ın eşinin oturduğu koltuğun kendisine ayrıldığını söyleyen Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, bir süre yaşanan tartışmanın ardından tören alanını terketti. Aydın Barosu’ndan yapılan açıklamada; “protokol gereğince Aydın Barosu Başkanına ayrıldığı tekrar hatırlatıldığı halde, eşini kendisine ayrılan yere gönderip koltuğu boşaltmak yerine, saygısız bir tutum takınarak uyarıları reddetmesi üzerine bu kez görevliler tarafından Vali’ye bilgi verilmiş, hala aynı tutumu sürdürmesi ve koltuğun Belediye Başkanı tarafından boşaltılmaması nedeniyle, Baro Başkanımız, Baromuzun saygınlığını göz önünde bulundurarak ve Milli Bayramımıza gölge düşürecek herhangi bir olaya mahal vermemek adına o anda Stadyumu terk etmiştir”, denildi.

AYDIN BARO BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt kendisine ait sosyal medya hesabından ‘Törene yakışmayan bu saygısızlık şahsıma değil, Aydın Barosu’na ve tüm avukatlara yapılmıştır. Ne yazık ki bunu yapan Belediye Başkanı da bir avukattır.’ açıklaması yaptı.