18 yıldır iktidarda olan Erdoğan İzmir’de CHP’yi suçladı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2020 Pazar 3:44 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar 3:44 pm

18 yıldır iktidarda olan AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan’ın İzmir’deki deprem nedeniyle CHP’li belediyeleri suçladığı görüldü.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

İzmir depremi hepimize, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Kocaeli 1999 depreminden dolayı acıyı en iyi bilen şehirlerimizin başında geliyor.

İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremin ardından devletimiz tüm bakanlık ve kurumlarıyla İzmir halkına koştu. 1 yıl içinde oradaki çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz. Kızılay başta olmak üzere pek çok yardım teşkilatı ve yardım kuruluşları depremzedelere el uzattı.

Erdoğan’ın katılacağı AKP kongresinde ortalık karıştı… DEVA bayrağı asıldı

Yıkılan veya yıkılacak olan durumdaki binalardan eşyalarını alamayan vatandaşlarımıza 30’ar bin lira nakdi yardım, kiracılara 5 bin lira nakdi yardım yapılıyor. Esnaflarımıza da 2 bin 500 lira kira yardımı yapılıyor. Esnaflarımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Halkbank kredi ödemeleri de faizsiz 1 yıl öteleniyor.

Depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 520 bin öğün yemek hizmeti verildi, 200 bine yakın ikram malzemesi yardımı yapıldı. 32 bin çocuk ve yetişkinle psikodestek görüşmesi yapıldı. Şehirde herhangi bir çadır eksiği veya kalacak yer sıkıntısı yoktur.

1.312 adetli 2 konteynır kent kurulması için çalışmalar sürüyor, 2 hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek. Her türlü sağlık hizmeti veriliyor. 4 bin 261 hasarlı ev bulunuyor. Hasar tespit çalışmalarını bitiriyoruz. TOKİ yıkılan, yıkılacak olan ve ağır hasarlı binalardaki hak sahipleri için yeni konutlar için çalışmalara başladı. Amacımız az katlı, sağlam ve konforlu binalar inşa ederek depremin yıldönümüne kalmadan İzmirli kardeşlerimize sunmaktır. Deprem konutlarının inşasına birkaç hafta içinde başlıyoruz. İlk etapta 5 bin konut inşa edilecek.

CHP’YE TEPKİ: AFETLERİN SORUMLUSU SİZSİNİZ

Deprem gibi acı olayı devlete, şahsıma karşı kullananlara iki çift laf söylemek istiyorum. Deprem başta olmak üzere yaşadığımız afetlerin ardından yaşananları unutmadık. erzincan depreminden Büyük Marmara depremine kadar ortaya çıkan görüntüleri ya dinledik ya yaşadık.

Ülkemizi krizlere sokanların maliyetlerini unutmadık. Kendi sorumlu oldukları yerde, İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Başta büyükşehir olmak üzere CHP belediyeleri yok mu? Bunların bütün inşasıyla alakalı adımları müsaade etmediniz mi, ruhsatları siz vermediniz mi? Şimdi kalkıp nasıl iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Sorumlu sizsiniz, bu afetlerin sorumlusu sizsiniz. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere hükümetin attığı her adımı engellemeye çalışan bunlar. Millete el uzatmak yerine elleri arkalarında boşboş dolaşan onlar. İzmir milletvekilisin kaç saat kaldın? Turistik seyahat yaptın Ankara’ya geri döndün. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır. Siz parti içi kavgayla uğraşın.”