18 yaşındaki öğrenci iki kadın öğretmeni öldürdü

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 7:24 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 7:24 pm

İsveç‘te 18 yaşındaki bir öğrenci Latin Lisesi’ne  balta ve bıçakla girerek saldırı düzenledi. İki kadın öğretmeni öldüren saldırgan okulun üçüncü katına çıkarak polise kendini ihbar etti.

İsveç’in en büyük üçüncü şehri olan Malmö’de bulunan Latin Lisesi’nde iki kadın öğretmen 18 yaşındakİ bir öğrenci tarafından öldürüldü.

Malmö Emniyet Müdürü Petra Stenkula, basına yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki bir öğrencinin, okula balta ve bıçakla girerek saldırı düzenlediğini söyledi.

Euronews’in aktardığına göre; saldırı sonrası, yaralı iki öğretmenin öldüğünü dile getiren Stenkula, saldırganın olayın ardından okulun 3. katına çıktığını ve polisi arayarak kendini ihbar ettiğini kaydetti.

SALDIRI NEDENİ BİLİNMİYOR

Polisin, 10 dakika içinde olay yerine geldiğini ve şüpheliyi yakaladığını aktaran Stenkula, saldırganın ifadesi alındıktan sonra tutuklandığını söyledi.

İsveç medyasında yer alan haberlerde, saldırganın 18 yaşında İsveçli bir erkek öğrenci olduğu belirtilirken, saldırı nedeninin ise henüz bilinmediği aktarıldı.Malmö Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Rickard Lundqvist de olayın meydana geldiği sırada lisede 50 kişinin bulunduğunu kaydetti.Yaklaşık 1100 öğrencisi bulunan okulda bugün ders yapılmadı.

Rusya’dan Ukrayna’ya Avusturya ve İsveç modeli önerisi