170 sokak köpeğine bakmak için arazi kiraladı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 4:59 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 5:01 pm

Antalya’da hayvansever iş insanı Mustafa Denizer, 170 sokak köpeğine sahip çıktı. Denizer, kiraladığı 8 bin metrekarelik arazide sokak köpekleri için barınak kurdu.

Antalya’nın Serik ilçesinde iş insanı Mustafa Denizer, 3 yıl önce sokak köpeklerine sahip çıkabilmek için barınak yaptırdı. Burada köpeklerin bakımıyla ilgilenen Denizer, daha sonra hayvansever arkadaşları ile birlikte ‘Serik Patili Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ni kurdu.

Denizer’in kurduğu barınakta 170 sokak köpeğine bakılıyor.

Bakımını üstlendiği köpeklerin sayısı artınca barınağı büyütme kararı alan Denizer, arkadaşlarıyla 1 yıl önce 10 yıllığına 8 bin metrekarelik araziyi kiraladı. Hayvanseverlerin desteği ile barınağı genişleten Mustafa Denizer, şimdi 3 personel ile 170 sahipsiz köpeğe bakıyor.

Barınakta kısırlaştırılmış ve kayıt altına alınmış Pitbull cinsi köpeklere ise özel kafeslerde bakılıyor. Burada bakımı yapılan köpekler ayrıca sahiplendiriliyor.

DHA’nın aktardığına göre, her köpeğe tek tek isim verdiğini dile getiren Denizer, “Köpekler ismini biliyor. Beni görünce hepsi birden gelip üzerime atlıyor” diye konuştu.

Köpekten hayat kurtaran dokunuş