17 yaşındaki Naif’in öldürülmesine yayın yasağı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 11:06 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 11:06 am

Antalya’da üç kişinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif’in ölümüne ilişkin yayın yasağı getirildi.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Kökez Mahallesi Cuma Pazarı mevkiinde önceki gün 17 yaşındaki Suriyeli mülteci işçi Ahmet Handan El Naif, motosikletli 17 yaşındaki R.Ö., 15 yaşındaki Y.Y. ve 17 yaşındaki İ.A. isimli 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

ZANLILAR TUTUKLANDI

Naif’in ölümüne dair R.Ö., Y.Y. ve İ.Ö. gözaltına alınıp sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

CENAZESİ SURİYE’YE GÖTÜRÜLDÜ

Naif’in cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemleri ardından ailesi tarafından dün akşam saatlerinde alınarak, Suriye’ye götürüldü.

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Serik Sulh Ceza Hakimliği, Ahmet Handan El Naif’in öldürülmesiyle ilgili yayın yasağı kararı aldı. Kararla ilgili açıklamada, “Serik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, olayın toplum nezdinde infial yaratacak bir olay olması ve herhangi bir müessif olayın yaşanmaması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının yasaklanmasına kararın verildiği bildirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Suriyeliler ile gerginliğin geldiği noktayı Barış Atay yıllar önce uyarmıştı

Kaynak: HABER MERKEZİ