17 yaşındaki Gamze’nin şüpheli ölümüne ilişkin 3 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 1:47 am - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 1:47 am

17 yaşındaki Gamze Açar’ın şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.

Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınan 5 şüphelinin Kızılcahamam İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

Kızılcahamam Adliyesi’ne getirilen şüphelilerden R.D, M.D. ve M.E.D. nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Gamze Açar, geçen cumartesi iş görüşmesine gittiği ilçedeki bir otelin 5’inci katından düşerek hayatını kaybetmişti. Açar’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Açar, sözde devre mülk satıcılığı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı ilanındaki numarayla iletişime geçti. Sahte şirketin elemanları tarafından önceki gece Kızılay’dan alınan Açar, otelde konaklaması için Kızılcahamam’a götürüldü. Açar’ın, sabah saat 08.00 sıralarında bulunduğu 5. kattan aşağı düştüğü ihbarı geldi. Önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi’ne ardından da Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Açar, yaşamını yitirdi. Açar’ın cansız bedeni ise Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Oteldeki odada incelemeler yapan polis odanın dağıldığını ve bardak kırıklarının olduğunu  gördü; böylece bir arbede yaşanmış olabileceği üzerinde duruldu.

Otelde şüpheli şekilde ölen Gamze’nin dayısı: İntihar değil, cinayet