17 yaşındaki Ebru Erdem’in şüpheli ölümü! ‘Düşmedi, itildi’

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 9:05 am - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 12:01 pm

Küçükçekmece’de 17 yaşındaki Ebru Erdem 14 katlı bir binanın 9’uncu katından şüpheli bir biçimde düşerek hayatını kaybetti. İddianamede Erdem’in itildiği belirtilirken, Erdem’i eve çağıran Serdar Taş’ın olayın hemen ardından taksiyle alandan uzaklaşması dikkat çekti. Erdem’in vücudunda darp izlerine de rastlandı.

20 Mart 2019 tarihinde Airport 24 isimli sitede 1 yıllığına Kemal Sönmez isimli bir kişi tarafından kiralanan dairede meydana gelen olayda, Sönmez’in 22 yaşındaki Serdar Taş, evi o gün için kullanmak üzere arkadaşından izin istedi ve 17 yaşındaki Ebru Erdem’i eve davet etti. Taş, birkaç gün önce girdiği binanın görevlisine adını Hızır Çakır olarak kaydettirmesi ise dikkat çekti.

‘ÇOK KÖTÜYÜM GEL BENİ AL’ DİYE MESAJ ATTI

Ebru Erdem eve gittikten bir süre sonra arkadaşı Murat Büyük’e, “Çok kötüyüm. Gel beni al. Sana konum atacağım” şeklinde bir mesaj gönderdi. Erdem konumu atamadı, Büyük aradığında ise telefonu kapalıydı.

Erdem’in 9’uncu kattaki daireden aşağıya düşmesi sonrası olay yerine gelen polis, incelemelerinde pencere ve banyo dolabında Erdem’in parmak izlerini tespit etti. Serdar Taş ise Erdem’in düşmesinin hemen ardından taksiye binerek siteden ayrıldı.

ERDEM’İN VÜCUDUNDA DARP İZLERİ

İddianamede Erdem’in çeşitli yerlerinde sıyrıkların, boğazı ile sağ kulak arkasında çeşitli izlerin ve sağ karın boşluğunda iki adet deliğin görüldüğü belirtildi.  Yapılan otopside, Erdem’in kanında kokain, metamfetamin ve MDMA gibi çoklu uyarıcı maddeler tespit edildi. Öte yandan, Erdem’in cinsel organında aktif kanaması olmayan yırtık da görüldü.

‘PANİK YAPTIM’ SAVUNMASI

Serdar Taş ise ifadesinde “maktulü bıçaklamadığını, birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını, ilişkiye girmediklerini, pencerenin camını açarak dışarı çıkan maktulun ‘Ben ölmek istemiyorum.’ dediğini, kendinde olmadığından olaya müdahale edemediğini, sadece yapma dediğini ve Erdem’i yerde kanlar içinde görünce kendinden geçtiğini, öldüğünü anlayıp panik yaptığını, olay yerinden uzaklaştığını” öne sürdü.

İddianamede yer verilen adli bilirkişi raporuna göre, olaydan bir gün sonra yakalanan sanığın telefonunu polislere teslim etmeden önce delilleri karartmak amacıyla maktulle yazışmalarının bulunduğu sosyal medya hesaplarını kapattığı anlatıldı.

Başka bir bilirkişi raporunda da maktulün düşmesinin, kendisi ya da başka biri tarafından pencerede durarak bina cephesi ve pencereye dokunması ya da başka şahısların eylemiyle olabileceği, uzuv kırığı olmamasından dolayı ölümcül yaralanmadan kurtulma çabası gösterilmediği, bu durumdaki kişilerin düşme ve atılması (bilinç kapalılığı, bulanıklığı vb.) şeklinde olabileceği” değerlendirildi.

İDDİANAME: AŞAĞI İTİLDİ

İddianamede, olaydan birkaç gün önce evde kira sözleşmesiyle oturan sanık Kemal Sönmez’in uyuşturucu içmek amacıyla sanık Serdar Taş ve ölen Ebru Erdem’i evine aldığı belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Kemal Sönmez, maktulün 18 yaşından küçük olduğunu bildiği halde sanık Serdar Taş ile maktulün cinsel ilişkiye girmesi amacıyla dairesinin anahtarını vermiştir. Sanık Serdar Taş’ın olay tarihinden önce ve olay günü uyuşturucu maddeleri satın alarak maktule verip içirdiği, Taş’ın 18 yaşından küçük olduğunu bilmesine rağmen maktulle cinsel ilişkiye girmeye çalıştığı anlaşılmıştır. Olay günü sanık uyuşturucu maddeyi maktule vererek içirmiştir. Taş, cinsel birliktelik için maktul Erdem’e ısrar ederek, baskı yapmıştır. Tartışma sırasında maktul Erdem’in sanıktan kurtulmak amacıyla pencere camını açarak yarı çıplak vaziyette durduğu sırada sanık Taş, yüzü pencereye dönük bir şekilde maktule arkadan yaklaşmıştır. Sanık ile maktul arasında meydana gelen vurma ve itiş kakış şeklindeki arbede sırasında sanığın ittirmesi üzerine maktul Erdem’in 9. kattaki dairenin penceresinden aşağı düşerek öldüğü anlaşılmıştır.”

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede, sanık Serdar Taş hakkında “çocuğa yönelik kasten öldürme” ve “suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile “uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama” ve “evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak” suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Diğer sanık Kemal Sönmez’in ise “evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Davanın duruşması ilerleyen günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Öte yandan olayın soruşturmasıyla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca iade edilmişti. Yeniden hazırlanarak gönderilen fezleke sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Mart 2020’de iddianameyi tamamlayarak, mahkemesine göndermişti.