17 yaşındaki çocuğu istismar eden uzman çavuş hakkındaki şikayet işleme konulmamış

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2020 Cuma 3:25 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 Cuma 3:31 pm

Batman’da 24 Haziran’da 17 yaşındaki bir çocuğu istismar eden uzman çavuş M.O. hakkında yapılan şikayetin işleme konulmadığı ortaya çıktı. Çocuğun intihar girişiminden sonra uzman çavuş M.O. dün gözaltına alındı. Aile fertleri ise çocuğun intihar girişiminden önce bir mektup yazdığını ve babasının cebine koyduğunu ileri sürdü.

Batman’ın Beşiri ilçesinde 17 yaşındaki bir çocuğu istismar eden uzman çavuş M.O. hakkında jandarma ve savcılığa yapılan şikayet işleme konulmadı. İntihar girişiminde bulunan ve hastanede tedavi gören çocuğun olayla ilgili bir mektup yazdığı öğrenildi.

‘Uzman çavuş 17 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu’ iddiası

Mezopotamya Ajansı’na göre, 24 Haziran’da gerçekleşen istismar sonrası çocuğun ailesi, uzman çavuş M.O. hakkında hem karakola hem de savcılığa başvurdu. Savcı ve jandarma, aileye gereken neyse yapılacağını söyledi, ancak bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Aile fertleri ise çocuğun intihar girişiminden önce bir mektup yazdığını ve babasının cebine koyduğunu ileri sürdü. Olayın ardından mektubun savcılığa teslim edildiği belirtildi.

HDP’DEN ZİYARET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, İnsan Hakları Derneği (İHD), HDP Kadın Meclisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, aileyi ziyaret etti. Temsilciler, durumun aydınlatılması ve uzman çavuşun gerekli cezayı alması için ailenin yanında olduklarını dile getirdi.

Valiliğin ‘alkollü’ kılıfı yetmedi: Uzman çavuş tutuklandı

“ASLA SUSMAYACAĞIZ”

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün Şırnak, bugün Batman, peki yarın? Gençlerimizin, çocuklarımızın maruz kaldığı tacize, tecavüze daha ne kadar sessiz kalınacak? Bu tacizciler, tecavüzcüler daha ne kadar korunacaklar? Biz bunlardan hesap soracağız, asla susmayacağız. Siz de susmayın, ses çıkarın.#susmabatman” dedi.

NE OLMUŞTU?

Beşiri’de istismar edilen çocuk dün ateşli silahla intihar teşebbüsünde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Uzman Çavuş M.O. dün gözaltına alınmıştı. Çocuğun hayati tehlikesi ise devam ediyor.

Cinsel istismara karşı eylem yapan halka polis müdahalesi: 3 gözaltı