17 bakanlıkta 68 atama: Tartışmalı davaların hakimi Akın Gürlek yine bakan yardımcısı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 1:43 am - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 1:44 pm

Resmi Razete’de yayımlanan karara göre 17 bakanlıkta 48 Bakan Yardımcısı atandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile tartışmalı davaların hakimi Akın Gürlek yine Adalet Bakanı Yardımcısı oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Bülent Turan, Mehmet Aktaş, Mehmet Sağlam ve Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcılığına atandı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yeni Zekeriya Öz” dediği tartışmalı davaları hakimi Akın Gürlek, yine Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atandı.

 

MUSTAFA VARANK’IN KUZENİ DE BAKAN YARDIMCISI OLDU

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kuzeni Fatma Varank, tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına atandı.

MEHMET ŞİMŞEK’İN İSTEDİĞİ OLDU

Mehmet Şimşek’in başına getirildiği Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda da Bakan Yardımcıları belli oldu. Karara göre Şimşek’in yardımcılığını, Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya üslenecek.

mehmet-simsekin-istedigi-yardimcilara-onay-cikti-866120

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA SÜLEYMAN SOYLU TEMİZLİĞİ

İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun yeniden bakan olarak tercih edilmemesinden sonra eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bakanlığında yeni bir yapılanmaya gitmesi beklenen İçişleri Bakanlığı’nda, tüm bakan yardımcıları değiştirildi. Eski AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Eski Diyarbakır Valisi ve Belediye kayyumu müfettiş Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcılığına atandı.

DİYARBAKIR KAYYUMU İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ATANDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyum olarak atanan Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

HAMZA YERLİKAYA YENİDEN BAKAN YARDIMCISI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığı görevini yürüten eski Milli Güreşçi Hamza Yerli Kaya yeniden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atandı. Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi görevinde de bulunan Yerlikaya bu görevden sahte diploma davası nedeniyle ayrılmıştı.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA’NIN KARDEŞİ KOLTUĞUNU KORUDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Ömer Fatih Sayan yeniden aynı göreve atandı. Sayan, eski Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi.

BAKAN OLMASI BEKLENİRKEN YARDIMCI OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Faruk Özçelik koltuğunu korudu. 28 Mayıs seçimlerinin ardından yeniden seçilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda Faruk Özçelik yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı olarak atandı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilk geçilen yıl olan 2018’de Faruk Öçelik’in Spor Bakanı olması bekleniyordu.