TRT’de neler oluyor? 169 kişi ‘istihdam fazlası’ydı… Yeni alınan bin 700 kişi kim?

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 4:13 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 4:23 pm

169 çalışanını ‘istihdam fazlası’ gerekçesiyle işten çıkaran devletin resmi kanalı TRT’nin, özel hukuka tabi taşeron şirketlerden ve Anadolu Ajansı üzerinden bin 700 sözleşmeli personeli işe başlattığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

TRT’de “zorla emekli” döneminden sonra “sürgün” dönemi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması isteği ile bir soru önergesi veren İlgezdi, 169 çalışanını istihdam fazlası olduğu gerekçesiyle başka kurumlara gönderen TRT yönetiminin özel hukuka tabi taşeron şirketlerden ve Anadolu Ajansı üzerinden bin 700 sözleşmeli personeli işe başlatmasını ortaya çıkardı.

TRT’deki kıyıma büyük isyan! ‘Tarım Bakanlığı’nda kime türkü söyleyeceğim?’

TRT’nin konu ile ilgili ‘İFP’nin emekliliği hak ettiği halde emekli olmayanlardan seçildiği’ açıklamasını da eleştiren İlgezdi, “TRT’nin açıklamasında yer alan ’emekliliğe hak kazananlar arasından seçtik’ ifadesi mobbing ve zorlama değil midir?” diye sordu.

CHP’li İlgezdi, TRT’nin 50 yıldır kurulu bulunan TRT Haber Dairesi Başkanlığı kapatarak koordinatörlüğe indirilmesinin gerekçesini de sordu.