15 yaşındaki çocuk 79 yaşındaki kişiyi tüfekle öldürüp bahçeye gömdü

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 11:43 am - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 11:43 am

Bingöl’de 79 yaşındaki Teyfik Kaynar, kendisine ait bahçede sırtından vurulup gömülmüş halde bulundu. Kaynar’ın ölümüyle ilgili olarak 15 yaşındaki M.A, gözaltına alındı. M.A. çapraz sorguda cinayeti itiraf etti. 

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Pınaraltı köyünde 26 Haziran’da, Teyfik Kaynar’ın ailesi, jandarmaya giderek kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine jandarma ve AFAD ekipleri Kaynar’ın gidebileceği yerleri kadavra köpeği ile aramaya başladı. Aramada Kaynar’a ait bahçede kadavra köpeğinin tepki vermesiyle kazı çalışması yapıldı. Bir süre sonra Kaynar’ın cesedine ulaşıldı. İlk incelemede Kaynar’ın sırtından silahla vurulduğu tespit edildi. Kaynar’ın cansız bedeni otopsi için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morguna götürüldü. Ekipler de ifadelerini almak üzere, aralarında aile üyelerinin de olduğu bazı kişileri karakola götürdü.

“SÜREKLİ HAKARET EDİYORDU”

Yapılan sorgularda, kaybolduğu gün Teyfik Kaynar’ın yanında daha önce Diyarbakır’dan köye geldiği belirtilen M.A’nın görüldüğü bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan M.A., çapraz sorguda cinayeti işlediğini itiraf etti. M.A. ifadesinde, kendisine sürekli hakaret ettiği gerekçesiyle evden aldığı tüfek ile Kaynar’ı sırtından birkaç defa ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Kullandığı silahı da güvenlik güçlerine teslim eden M.A., cinayetin ardından ablasının evinde duş aldığını, üzerini değiştirdiğini, ardından da evden ayrıldığını belirtti. M.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan Teyfik Kaynar’ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Terk edilmiş kamyonda 42 göçmen ölü olarak bulundu