15 Temmuz gecesi Yıldırım ile Soylu arasındaki konuşma ortaya çıktı: ‘Bu ne maskaralık Süleyman Bey!’

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 10:56 am

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında 15 Temmuz darbe girişimi akşamı dönemin başbakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında geçen diyalogu yazdı. Fırat, “Bu ne maskaralık Süleyman Bey! Galiba darbe oluyor” diyen Yıldırım’ın o gece Soylu’ya Çankaya Köşkü’ne gitme talimatı verdiğini söyledi.

15 Temmuz’un yıl dönümü için Soylu ile konuşan Fırat, “Süleyman Soylu’yu hem bu köşede hem de gazetemizin pazartesi günü yayınlanacak özel ekindeki yazım için aradım. Amacım üç yılda terör örgütüyle mücadelenin ne aşamaya geldiğini öğrenmekti, sohbet ederken yukarıdaki satırlarda yer verdiğim diyaloğu anlattı. Ben de sizlerle paylaşmak istedim” dedi.

Fırat, “Bu ne maskaralık Süleyman Bey! Galiba darbe oluyor” diyen Yıldırım’ın o gece Soylu’ya Çankaya Köşkü’ne gitme talimatı verdiğini söyledi.

İŞTE FIRAT’IN YAZISINDAN O BÖLÜM

“Bu ne maskaralık Süleyman Bey! Galiba darbe oluyor.”

“Şu an ne yapmamı isterseniz?”

“Çankaya Köşkü’ne geçin.”

Tarih 15 Temmuz 2016… Saat yaklaşık 20.45. Diyalog dönemin başbakanı Binali Yıldırım ile dönemin çalışma bakanı Süleyman Soylu arasında geçiyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne geliyoruz. 15 Temmuz’un ardından İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’yu hem bu köşede hem de gazetemizin pazartesi günü yayınlanacak özel ekindeki yazım için aradım. Amacım üç yılda terör örgütüyle mücadelenin ne aşamaya geldiğini öğrenmekti, sohbet ederken yukarıdaki satırlarda yer verdiğim diyaloğu anlattı. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın kendisini o gece arayarak, “TBMM’nin üzerinde uçaklar mı uçuyor” sorusunu yönelttiğini söyledi. Ardından da aralarında bu diyaloğun geçtiğini belirtti. İçişleri Bakanı’nın anlattıklarından devam edelim. Yıldırım telefonu kapattıktan sonra Soylu ile Abdulhamit Gül, Bekir Bozdağ, Mehmet Muş, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci’nin de aralarında bulunduğu isimlerle temas kuruluyor ve Çankaya Köşkü’ne geçiyorlar. Soylusilahını da yanına alıyor. Çankaya Köşkü’ne gittiklerinde ışıklar kapalı. İçeri giriyorlar ve güvenlik görevlilerine talimat veriyorlar, “Tanımadığımız kimse kapıdan girmeyecek. Ne pahasına olursa olsun…”