15 Temmuz gazisi ve yakınlarından Ali İhsan Yavuz’a tepki: Akrabalık bu kadar önemliyse…
17 Nisan 2019 Çarşamba
Üzerinden iki tank geçtikten sonra gazi olan Sabri Ünal ve Nihal Olçok, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un “FETÖ’den ihraç edilenlerin yakınları da rol alamaz mı” sözlerini eleştirdi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimde şaibe olduğunu iddia ederek, “FETÖ’den ihraç edilenlerin yakınları da rol alamaz mı” diye sormuştu. İstanbul’daki seçimlerin iptali ve yenilenmesi için YSK’ye yapılan başvuru ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz şunları söylemişti: “Sandık başı ve seçim kurulundaki iş ve işlemlerden kaynaklanan rakamlar var. YSK 28 bin diye açıklıyor düzeltildikçe eriyor. 12 kişi FETÖ’den ihraç edilen bu sandık başında rol almıştır. 9 sandık başkanı 3’ü de memur üye olarak. FETÖ’den ihraç edilenlerin yakınları da rol alamaz mı? Bunlar kamu görevlisi değil de önemli kısmı. O günden sonraki yöntemlere baktığımızda sosyal medya hareketliliğine baktığımızda bu işler sanki onların aktif rol aldığını gösteren işaretlerle dolu.”
Olçok ise Twitter paylaşımında, “İki, kamu görevlisi olmayan FETÖ’den ihraç edilenlerin yakınları sandık görevlisiydi demiş sayın Yavuz. Mazbata krizinde akrabalık bu kadar önemliyse Sayın bakan Pekdemir ve tutuklu kardeşi, sayın İsmail Karaman ve firari damat, Lahey büyükelçimiz Şaban Dişli ve tutuklu kardeş?” ifadelerini kullandı.
Olçok’a destek veren bir diğer 15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal ise Twitter hesabından, “Eksik bıraktıklarını da yazayım: Kadir Topbaş ve tutuklu damat. Bülent Arınç ve tutuklu damat! Fettah Parasıkalın! (Tamince)” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
FETÖ finansörlerine operasyon! 11 gözaltı
10/08/2022 9:39
Soylu’nun muhalefeti ‘FETÖ ile bağlantılı’ gösteren paylaşımına tepki yağdı
06/08/2022 10:35
TELE1 spikeri Ülkü Çoban, kendisini hedef alan Melih Gökçek’e FETÖ dosyasıyla yanıt verdi
03/08/2022 15:41
Karabük’te iki vali yardımcısı ve hukuk müşaviri FETÖ’den ihraç edildi
01/08/2022 21:53
İlhan İrem’i tazminata mahkum eden FETÖ yazısı: Fetuş
29/07/2022 13:20
FETÖ’cüler çaldıkları soruları ‘dua’ diye kodladı
28/07/2022 11:33