15 Temmuz Gazisi canlı yayında AKP’ye isyan etti..

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:02 am - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:02 am

15 Temmuz Gazileri kendileri için toplanan milyonların akibetini sormaya devam ederken KRT TV’ye katılan 15 Temmuz Gazisi Ufuk Yegin, konuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

 

KRT TV’ye katılan 15 Temmuz Gazisi Ufuk Yegin 15 Temmuz’a “2. Kurtuluş Savaşı” diyen iktidarın, İkinci Kurtuluş Savaşı’nı verip gazilik unvanını alan kişilere SGK maaşı bağlamadığını ifade ederek “SGK maaşı almayan insanlara gazi denilemez diyen FETÖ mahkemelerinde sanık avukatları gördük. Onlar da bizim onurumuzu kırdı” dedi.

Ufuk Yegin, biz bizler için toplanan milyonların, 309 milyon ana parası olan miktarın kesinlikle bir vakfa yani kutulan şehit yakınları ve gaziler dayanışma vakfına aktarılmasına karşı çıkmıştık zamanında. Çünkü halk o paraları onlara o paranın içinden 10 milyon lira kurulum gideri harcansın diye vermedi” ifadelerini kullandı.

BAKAN HANIMIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA

Yegin sözlerinin devamında “O paradaki mevzuat an itibarıyla bile Bakan hanımın, genel müdürün ve bakan yardımcısının iki dudağının arasında. Ver dediklerinde verecek, verme dediklerinde vermeyecek durumda” açıklamasında bulundu.15 Temmuz Gazisi ufuk Yegin, Mehmetçik Vakfı modelini önerdiklerini de sözlerine ekledi