15 Nisan Dünya Sanat Günü: Leonardo da Vinci’nin doğum gününde kutlanıyor

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:39 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:39 pm

UNESCO tarafından 2019’dan itibaren sanatın gelişmesini, yayılmasını ve beğenilmesini teşvik etmek amacıyla kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’da kutlanıyor.

Dünya Sanat Günü, 2012 tarihinden itibaren her yıl tüm dünyada sanatı tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla kutlanıyor.  Bu gün, 2019’da UNESCO’nun Genel Konferansı’nın 40. oturumunda ilan edilmişti. Sanatsal yaratımlar ve toplum arasındaki bağları güçlendirmeye yardımcı olması amacıyla kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü, insanları sanatsal ifadelerin çeşitliliği konusunda daha fazla farkındalığı teşvik ediyor.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı ve 7. Dünya Sanat Birlikleri Genel Kurulu Türkiye temsilcisi Bedri Baykam, Milliyet’te yaptığı röportajda şunları söylemişti: “2018’de bugünün UNESCO dünya resmi günü ilan edilmesi için genel direktöre müracaat ettim. 15 ay boyunca süren görüşmeler ve UNESCO toplantıları sonucunda 2019 Kasım’ında UNESCO Genel Konferansı’nda resmi olarak Uluslararası UNESCO Günleri’nden biri ilan edildi.”